Benny Baudewyns – Het Tati-syndroom

Benny Baudewyns Het Tati-syndroom Recensie Waardering en Informatie over het boek. In september 2018 is bij Uitgeverij Vrijdag de nieuwe thriller verschenen van de Vlaamse schrijver Benny Baudewyns – Het Tatti-syndroom.

Benny Baudewyns Het Tati-syndroom Recensie

Benny Baudewyns Het Tati-syndroom Recensie

Benny Baudewyns heeft zijn sporen al verdiend als thrillerschrijver. In 2002 won hij De Gouden Kogel voor De Emerson locomotief. Zijn nieuwe thriller kenmerkt zich weer door de orginele plot en pakkend spannende verhaallijnen. Als in Oudenaarde een 69-jarige man in een fitness-centrum om het leven komt, lijkt er niet meer aan de hand te zijn dan een bizar ongeluk. Iets eerder komt een dementerende man tijdens een brand in een verzorgingshuis in Zwolle om het leven. Ook hier lijkt er in eerste instantie sprake te zijn van een ongeluk.

Een noodlottige gebeurtenis in de jaren zestig laat de sporen na tot in het heden

Politie-inspecteur Nellie Bos van de Zwolse politie neemt geen genoegen met de uitkomst ongeluk. Ondanks het feit dat het haar verboden wordt door haar meerdere, besluit toch verder onderzoek te doen in haar vrije tijd. Als ze een tip ontvangt van een onbekende wordt ze gesterkt in haar onderneming. Met het onderzoek zet ze haar carrière op het spel. Langzamerhand komt ze erachter dat  het levenspad van beide verongelukten raakvlakken heeft. Ze volgt de sporen tot in een ver verleden en komt uit bij een gebeurtenis die plaatsvond tijdens de filmopnames van de film Playtime van de Franse filmer Jacques Tati. Een noodlottige gebeurtenis laat de sporen na tot in het heden.

Sterke plot en een spannende apotheose

Nellie Bos gaat op onderzoek uit in Parijs. Als ze zich dieper ingraaft samen met een Franse journalist, blijken de verbanden en belangen te zijn tot in de hoogste politieke kringen. Des te dieper ze graaft des te meer lijkt haar leven op het spel te komen te staan. De spannende thriller culmineert uiteindelijk in een sterke en spannende apotheose. Benny Baudewyns heeft een spannende en boeiende thriller geschreven met een originele plot. Eén punt je van kritiek is er wel. Zijn Nederlandse hoofdpersonen gebruiken soms woorden die bekend zijn voor een Vlaming maar nooit door een Nederlander gebruikt of gedacht zouden worden. Dit doet een klein beetje afbreuk aan het verhaal als het door een Nederlander gelezen wordt. Benny Baudewyns – Het tati-syndroom is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Benny Baudewyns – Het Tati-syndroom

  • Titel: Het Tati-syndroom
  • Schrijver: Benny Baudewyns (België)
  • Soort boek: Vlaamse thriller
  • Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
  • Verschenen: september 2018
  • Omvang: 383 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering: ★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie