Bijen Veldgids voor Nederland en Vlaanderen

Bijen Veldgids voor Nederland en Vlaanderen geschreven door Steven Falk en met illustraties van Richard Lewington. Op 14 februari 2024 verschijnt bij Kosmos Uitgevers de insectengids over bijen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de auteur en tekenaar en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van de nieuwe Veldgids Bijen.

Bijen Veldgids voor Nederland en Vlaanderen recensie en informatie

Steven Falk is in 1962 geboren in Londen. Al vanaf zeer jonge leeftijd is hij gegrepen door de natuur en insecten in het bijzonder. Toen hij vijftien jaar oud was, werkte hij al mee aan het eerste natuurboek waarna er nog velen zullen volgen.

Richard Lewington is in 1951 geboren in Engeland. Als op jonge leeftijd kwam zijn talent voor tekening bovendrijven en hij maakte van zijn passie zijn beroep. Hij is inmiddels al decennia lang actief als natuurtekenaar en werkte als illustrator mee aan meer dan twintig natuurgidsen.

De Bijen Veldgids voor Nederland en Vlaanderen is bewerkt door deskundigen van EIS Kenniscentrum Insecten, Naturalis Biodiversity Center en Natuurpunt zodat deze zeer geschikt is om te gebruiken in de Nederlandse en Belgische natuur.

Bijen Veldgids voor Nederland en Vlaanderen

Bijen Veldgids

voor Nederland en Vlaanderen

  • Auteur: Steven Falk (Engeland)
  • Tekeningen: Richard Lewington (Engeland)
  • Soort boek: bijengids, insectengids
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 14 februari 2024
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 45,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de natuurgids van bijen

Deze veldgids over bijen van Steven Falk en Richard Lewington is de meest complete determinatiegids over de 275 bijensoorten die leven in Nederland en Vlaanderen. Het boek heeft een uitgebreide inleiding over de leefwijze van wilde bijen, het herkennen en het bestuderen ervan. Bovendien wordt het herkennen van de verschillende bijensoorten vergemakkelijkt door de ruim 700 kleurenfoto’s en uitgebreide informatie over specifieke kenmerken, verspreiding en habitat. Het boek bevat meer dan 1000 prachtige illustraties van de beroemde natuurtekenaar Richard Lewington. Kortom, een onmisbaar boek voor iedere bijenliefhebber.

Vertaling en bewerking voor Nederland en Vlaanderen door deskundigen van EIS Kenniscentrum Insecten, Naturalis Biodiversity Center en Natuurpunt.

Bijpassende boeken