Bjorn Van den Eynde Stoute kleine piranha recensie

Bjorn Van den Eynde Stoute kleine piranha recensie

Stoute kleine piranha

De Vrieze & Durmez thriller 2

  • Auteur: Bjorn Van den Eynde (België)
  • Soort boek: Vlaamse thriller
  • Uitgever: Pelckmans Uitgevers
  • Verschijnt: 5 juni 2024
  • Omvang: 450 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,00 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Bjorn Van den Eynde Stoute kleine piranha recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van de tweede De Vrieze & Durmez thriller, Stoute kleine piranha, geschreven door de Vlaamse thrillerschrijver Bjorn Van den Eynde, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Bjorn Van den Eynde is geboren in 1984 in de Vlaamse deelgemeente Kessel. Hij studeerde Audiovisuele Kunsten aan het RITS in Brussel. In 2006 studeerde hij cum laude af en ging erna aan het werk als regisseur en scenarist voor televisie en film.

Hij schreef een aantal jeugdromans en kinderboeken, vaak gekoppeld aan het werk dat hij voor televisie maakte. Daarnaast verscheen in 2023 De engelenmoord, zijn eerste thriller. Het verschijnen van zijn tweede thriller staat, waarover je hier veel informatie kunt lezen, staat gepland voor30 mei 2024.

Recensie van Stoute kleine piranha

De Vlaamse schrijver Bjorn Van den Eynde heeft inmiddels een flink aantal thrillers geschreven. Je kunt dan ook gerust stellen dat hij inmiddels heel wat schrijfervaring heeft opgedaan in het genre. Verrassend kan het dan ook niet genoemd worden dat hij met het tweede deel in de reeks over het duo De Vrieze & Durmez een puike en prima thriller heeft afgeleverd. Het onderwerp van het verhaal over de uitwassen van een elitaire, op macht beluste en naar binnen gekeerde katholieke gemeenschap en met name de uitwassen ervan, past prima in een traditie die je bij veel Vlaamse schrijvers kunt terugvinden. Al met al heeft Bjorn Van den Eynde een vakkundige en spannende thriller afgeleverd die door onze redactie gewaardeerd is met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Flaptekst van de nieuwe thriller Bjorn Van den Eynde

Gent staat in rep en roer wanneer de 30-jarige Sarah Martens tijdens de Gentse Feesten verdwijnt. Omdat haar minnaar een paar dagen later dood wordt teruggevonden met vreemde wonden in zijn lies, maakt de lokale politie jacht op de echtgenoot van Sarah. Iedereen gaat uit van een passionele moord en ontvoering.

Maar terwijl de pers het verhaal van de driehoeksverhouding brengt als een vaststaand feit, stijgt bij de federale politie in Brussel de nervositeit. De modus operandi van de moordenaar doet erg denken aan die van een nooit gevatte dader, die vijf jaar geleden in verschillende Europese landen feiten pleegde en exact dezelfde wonden toebracht in de lies van zijn slachtoffers.

Nathan Durnez wil deze zaak absoluut oplossen en probeert Marjolein De Vriese, een jonge Vlaamse ex-rechercheur en kunstliefhebster, te overtuigen hem te helpen. De twee moeten immers snel zijn. Als de Waalse rechercheur gelijk heeft, daalde een paar dagen geleden een monster neer in België, dat honger heeft naar meer.

Bjorn Van den Eynde De engelenmoord recensieBjorn Van den Eynde (België) –  De engelenmoord
Vlaamse thriller
Uitgever: Pelckmans Uitgevers
Verschijnt: 25 mei 2023

Bijpassende boeken en informatie