KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa Recensie

KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa Recensie

KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa Recensie

Al jarenlang geeft de KNNV Uitgeverij prachtige veldgidsen uit van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa is hiervan weer een zeer goed voorbeeld. Natuurlijk moet je heel wat moeite doen om zelf vleermuizen te kunnen waarnemen. Vaak zie je niet meer dan een flits tijdens het vallen van een zomeravond. En juist het moeilijk waarneembare en het feit dat het om vliegende zoogdieren gaat maakt de vleermuis tot een bijzonder dier. Sterker nog vleermuizen spreken al heel lang tot de verbeelding. In menig oud volksverhaal speelt de vleermuis een rol.

De fascinerende wereld van de vleermuis op uitmuntende wijze zichtbaar gemaakt

Vleermuizen zijn nachtdieren bij een bijzondere schoonheid. Alhoewel, als je de met zeer vele foto’s geïllustreerde KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa, kun je eigenlijk moeilijk zeggen dat het om mooie dieren gaat. Fascinerend en tot de verbeelding sprekend dat zijn ze zeker. Na het doorbladeren en lezen van deze bijzondere veldgids neemt de fascinatie alleen maar toe. Zelfs al ben je nooit van plan om zelf actief op pad te gaan om vleermuizen waar te nemen, dan nog is de aanschaf van dit mooie natuurboek de moeite meer dan waard. Het legt een wereld bloot die voor de meeste van ons volledig verborgen zal zijn gebleven. Ondanks het feit dat de gekozen formuleringen in het boek zo nu en dan wat moeilijk lezen, kan de KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa niet anders gewaardeerd worden dan met de maximale ★★★★★ (uitmuntend).

Recensie van Theo Jordaan

KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa Informatie

– Titel: KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa
– Schrijvers: Christian Dietz, Andreas Kiefer
– Soort boek: natuurgids, veldgids vleermuizen
– Uitgever: KNNV Uitgeverij
– Verschenen: november 2017
– Omvang: 400 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Gebonden Natuurgids
– Prijs: € 37,95
– Waardering: ★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan

Inhoud KNNV Veldgids Vleermuizen van Europa

De Veldgids Vleermuizen van Europa biedt een compleet overzicht van alle Europese vleermuizensoorten. Het boek is gericht op herkenning in het veld en is voorzien van duidelijke sleutels, kleurenfoto’s en verspreidingskaartjes. Hiernaast biedt het boek een verrassend inkijkje in de leefwijze, het gedrag en voorkomen van deze intrigerende zoogdieren. Andere hoofdstukken bevatten handvatten voor herkenning, bestudering en bescherming. Veldgids Vleermuizen van Europa is een onovertroffen naslagwerk voor natuurliefhebbers, studenten, wetenschappers en natuurbeschermers. De vleermuizenonderzoeker Christian Dietz is consultant op het gebied van milieu effect rapportages gericht op vleermuizen. Andreas Kiefer is docent aan de universiteit van Trier en leidt daarnaast grote natuur- en milieuprojecten.

Bijpassende Gidsen en Boeken

Nieuwe Natuurgidsen
KNNV Veldgidsen