André Hoogeboom Formule 1 Recensie

André Hoogeboom Formule 1 Recensie Waardering

André Hoogeboom Formule 1 Recensie Waardering ★★★
Met de komst van Max Verstappen in de Formule 1 is deze tak van autosport ongekend populair geworden in Nederland. Over het algemeen zal de gemiddelde Nederlander niet veel afweten over de achtergronden van de Formule 1. Wat we met zijn allen meestal alleen maar zien is de voorkant van deze bijzondere tak van sport met de glamour, het geld, de successen en technische problemen. Maar hoe steekt de wereld van de Formule 1 nu werkelijk in elkaar. Met deze vraag in het achterhoofd heeft André Hoogeboom Formule 1 geschreven. André Hoogeboom neemt ons mee in het heden en verleden van de Formule 1 aan de hand van een aantal Nederlanders die erin actief zijn geweest. En het beeld dat deze ervaringsdeskundigen schetsen is verre van rooskleurig te noemen. De Formule 1 is een wereld die eigenlijk maar om twee dingen draait geld en ego’s die trouwens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door de verhalen die ex-formule 1 coureurs Michael Bleekemolen en Christjan Albers vertellen komt een ontluisterend beeld naar voren van hoe de wereld van de autosport en de Formule 1 in het bijzonder in elkaar steekt. Michiel Mol die CEO was van het mislukte Nederlandse Spyker Formule 1 team, laat zien wat er gebeurt als ego’s veel groter zijn dan de realiteit aankan.

Hoe steekt Formule 1 werkelijk in elkaar achter de façade van glitter en glamour?
Alhoewel de Formule 1 voor de meeste autocoureurs het summum is van wat ze kunnen bereiken in hun sport, blijkt in de realiteit over het algemeen dat ze van een koude kermis thuiskomen. Het kost zeer veel geld om in een Formule 1 auto te mogen rijden en zekerheid over de toekomst is er niet of nauwelijks. En voor de meesten is de kans op succes zo goed als nihil. Toch proberen vele coureurs elke keer opnieuw om een plekje in een Formule 1 team te veroveren. André Hoogeboom is er met Formule 1 zeer goed in geslaagd om een reëel beeld te schetsen van hoe de wereld van de Formule 1 werkelijk in elkaar steekt achter de façade van glitter en glamour. André Hoogeboom Formule 1 is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

ANDRÉ HOOGEBOOM – FORMULE 1
Het talent, de ambitie, de ego’s het geld en de macht
– Titel: Formule 1
– Schrijver: André Hoogeboom ♂ (Nederland)
– Soort boek: autosportboek, Formule 1 boek
– Uitgever: Karakter Uitgevers
– Verschenen: 15 augustus 2017
– Omvang: 256 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: 14,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst André Hoogeboom Formule 1
Sinds Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport furore maakt, is Nederland in de ban van de Formule 1. Formule 1 laat zien dat glitter en glamour de harde werkelijkheid achter de Formule 1 verbergen. Politiek, geld, macht en connecties zijn vaak net zo belangrijk als rauw racetalent. Of misschien wel belangrijker. Dat hebben de hoofdpersonen in dit verhaal aan den lijve ondervonden. Zij vertellen over hun ervaringen in de Formule 1 en waar ze tegenaan liepen.

Bijpassende Boeken en Informatie
Formule 1 Boeken
Autosport Boeken