Enzo Ferrari Autobiografie Mijn Leven Recensie ★★★

Enzo Ferrari Autobiografie Mijn Leven Recensie ★★★

Enzo Ferrari Autobiografie Mijn Leven Recensie ★★★
Enzo Ferrari is misschien wel de meest invloedrijke persoon uit de geschiedenis van de autosport en de Formule 1 in het bijzonder. Als oprichter van het legendarische en zeer tot de verbeelding sprekende Italiaanse automerk Ferrari heeft hij als geen ander in de vorige eeuw vormgegeven aan de Formule 1. Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw tot aan zijn dood op 14 augustus 1988 is zijn invloed groot geweest. In zijn autobiografie Mijn leven vertelt hij over dit bijzondere leven.

Vermakelijke autobiografie die een heel aardig inkijkje biedt in de wereld van de autosport en de formule 1
De eerste versie van de Enzo Ferrari autobiografie verscheen al in 1962. In 1980 zag een herziene en verder uitgebreide editie van het boek het licht. Het is een vermakelijke autobiografie geworden die een heel aardig inkijkje biedt in de wereld van de autosport en de formule 1 in het bijzonder. Vele gebeurtenissen en verhalen over autocoureurs en andere persoonlijkheden uit de autosport passeren de revue. Soms is het boek hierdoor wel erg vol met opsommingen. Maar over het geheel is het een goed leesbare autobiografie dat vooral voor de (auto)sport liefhebber leuk is om te lezen. Het nawoord van zijn zoon Piero Ferrari geeft nog een aardige aanvulling op het boek en het leven van Enzo Ferrari vanuit het perspectief van de zoon. Enzo Ferrari – Mijn Leven de gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie door Theo Jordaan

ENZO FERRARI – MIJN LEVEN
Het verhaal van mijn eenzame succes
– Titel: Mijn leven
– Schrijver: Enzo Ferrari ♂ (Italië)
– Soort boek: autobiografie, Formule 1 boek
– Origineel: Le mie gioie terribili (1962/1980)
– Nederlandse vertaling:
– Uitgever: Uitgeverij Q
– Verschenen: 17 oktober 2017
– Omvang: 260 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Enzo Ferrari – Mijn leven
In Mijn leven vertelt Enzo Ferrari openhartig over zijn leven. Zowel zijn persoonlijk leven als zijn ervaringen bij de Scuderia komen aan bod. Hij vertelt over zijn jeugd, over het overlijden van zijn zoon, en over het reilen en zeilen bij de renstal, maar ook over hoe hij ooit een levensgevaarlijke rit maakte met Mussolini door de bergen in een Ferrari. Hij geeft zijn ongefilterde mening over alles en iedereen (waaronder Juan Manuel Fangio en Niki Lauda) en spaart niemand, ook zichzelf niet, in deze fascinerende autobiografie, die na zijn dood werd aangevuld door zijn zoon Piero.

Bijpassende Boeken en Informatie
Formule 1 Boeken
Autosportboeken