Boek Koen de Kort Renner met Rede Thomas Sijtsma Recensie

Boek Koen de Kort Renner met Rede Thomas Sijtsma Recensie

Boek Koen de Kort Renner met Rede Thomas Sijtsma Recensie
Koen de Kort is een wielrenner die je met recht een meesterknecht kunt noemen. Hij is een wielrenner die er tijdens zijn carrière achter is gekomen dat hij zelf net te weinig talent heeft om koersen en rondes te winnen. Hij is er echter wel achtergekomen dat hij in staat is om talentvollere wielrenners dan hij zelf te helpen aan overwinningen. Zijn koersinzicht en kwaliteiten is hij hiervoor gaan inzetten en succesvol.

Een verslag van het leven van een meesterknecht in het peloton
Schrijver Thomas Sijtsma heeft Koen de Kort een een tweetal jaren intensief gevolgd. Bijna dagelijks spraken ze met elkaar tijdens de Tour de France van 2015 en ook erna volgden er veel gesprekken. Ook sprak Thomas Sijtsma met familie, vrienden en collega wielrenners om een goed beeld te krijgen van wielrenner Koen de Kort, wat hem bezielt, hoe hij over zaken denkt en wat zijn rol was in de succesvolle wielerploegen waar hij deel van uitmaakte. Op basis van al deze gesprekken kwam Renner met rede tot stand. Een geslaagd, zij het geen verbazingwekkend boek, over het wielerleven van meesterknecht Koen de Kort.

Geslaagd wielerboek dat goed inzicht verschaft in het leven en denken van wielrenner Koen de Kort
Verwacht geen openbaringen a la Thomas Dekker. Het is een goed geschreven boek dat een inkijkje geeft in het leven van een wielrenner tijdens de Tour de France en de andere wedstrijden. Over de successen die behaald werden in samenwerking met Marcel Kittel, Tom Dumoulin en de zijn vriend John Degenkolb waarmee Koen de Kort sinds 2017 rijdt voor de wielerploeg Trek. Al met al is Thomas Sijtsma – Renner met rede een zeer goed leesbaar en aardig wielerboek dat een goed inzicht verschaft in het leven en denken van Koen de Kort. Leuk om te lezen tijdens de saaie etappes van de Tour de France en gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie door: Theo Jordaan

THOMAS SIJTSMA – RENNER MET REDE
Wielrennen volgens Koen de Kort
– Titel: Renner met rede
– Schrijver: Thomas Sijtsma ♂ (Nederland)
– Soort boek: portret, wielerboek
– Uitgever: Nieuw Amsterdam
– Verschenen: 6 juni 2017
– Omvang: 176 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 18,99 / € 12,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Inhoud Thomas Sijtsma – Renner met rede
Brabander Koen de Kort (33) zag de Tour de France in 1996 door zijn woonplaats Liempde razen en besloot wielrenner te worden. Zijn missie slaagde en via dubieuze buitenlandse ploegen als Liberty Seguros en Astana kwam hij terecht bij zijn huidige ploeg Giant-Alpecin. Veel aspecten in het wielrennen zijn voer voor discussie. Of het nou de veiligheid is van de renners, de lange, voorspelbare en slaapverwekkende koersen of de eeuwig terugkerende woorden over doping in de sport. Iedereen lijkt de oplossingen te weten, maar de renner wordt nauwelijks iets gevraagd. De Kort vond zijn weg als superknecht en regisseur en droeg zo bij aan de successen van teamgenoten als Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin. Hoe sterk is hun band? Vindt hij dat hij genoeg wordt beloond? Is het leuk om knecht te zijn? Maar vooral, wat kan er veranderen om het wielrennen verder te helpen. Het afgelopen seizoen volgde Thomas Sijtsma Koen de Kort. Tijdens de Tour de France trokken ze zelfs drie weken lang met elkaar op. Uren spraken zij over zijn leven als coureur en zijn visie op de problemen en de toekomst van de sport. Koen de Kort is een renner met rede.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over de Tour de France
Boeken over Wielrennen Overzicht