Giacomo Pellizzari Het geheim van de eenzame fietser Recensie

Giacomo Pellizzari Het geheim van de eenzame fietser Recensie

Giacomo Pellizzari Het geheim van de eenzame fietser Recensie
Wielrennen wordt door veel Italianen met gepassioneerd hart en ziel beleefd. Nergens anders gaan de volksaard en de sport zo in elkaar op als in Italië, met uitzondering wellicht van Vlaanderen. Soms kun je deze Italiaanse bezieling voor het wielrennen terugvinden in boeken. Helaas verschijnen er slechts zo nu en dan Nederlandse vertaling van Italiaanse wielerboeken. Gelukkig heeft Xander Uitgevers het gewaagd om Giacomo Pellizzari – Het geheim van de eenzame fietser uit te geven. En terecht. Het is een uitstekend en passie geschreven wielerboek vanuit het Italiaanse perspectief dat het lezen meer dan waard is. Zeker nu we Nederlandse kanshebbers hebben tijdens de Giro d’Italia verdient dit boek alle aandacht.

Prachtige karakterschetsen van fascinerende wielrenners
In veertien portretten van bekende wielrenners slaagt Giacomo Pellizzari prachtige karakterschetsen te maken van verschillende soorten wielrenners. Hij geeft elke van deze wielrenners een mooie typering. Een paar mooie voorbeelden: Miguel Indurain is de nederige, Francesco Moser is de vrijgevige, Peter Sagan is de pocher en Lance Armstrong de opschepper. De portretten zijn met bezieling geschreven. Giacomo Pellizzari spreekt de wielrenners als het ware rechtstreeks aan en maakt een mooie typering van elke wielrenner rondom één of meerdere van de belangrijkste wedstrijden of gebeurtenissen uit hun rijke carrière. Zo slaagt Giacomo Pellizzari erin een zeer aantrekkelijk wielerboek te schrijven met liefde en passie voor de sport en de mensen. Giacomo Pellizzari Het geheim van de eenzame fietser wordt gewaardeerd met ++++ (uitstekend).

Recensie van: Theo Jordaan

GIACOMO PELLIZZARI – HET GEHEIM VAN DE EENZAME FIETSER
– Titel: Het geheim van de eenzame fietser
– Ondertitel: Het geheim van veertien wielrenlegendes ontrafeld
– Schrijver: Giacomo Pellizzari ♂ (Italië)
– Soort boek: wielerboek, wielerportretten
– Origineel: Il carattere del ciclista (2015)
– Nederlandse vertaling: Aniek Njiokiktjien
– Uitgever: Xander Uitgevers
– Verschenen: 12 april 2017
– Omvang: 317 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 9,99
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Giacomo Pellizzari – Het geheim van de eenzame fietser
Het geheim van veertien wielrenlegendes ontrafeld. Wat maakt fietsers tot kampioenen? In Het geheim van de eenzame fietser ontleedt Pellizzari de psyche van veertien wielrenlegendes. Elke valpartij en bevlieging, elk ritueel en elk succes doet ertoe: op de meest inspannende momenten komt hun karakter het duidelijkst naar voren. Dan zien we wat Bernard Hinault zo taai maakte en waarom Miguel Indurain zo nederig was. Wat gulzigheid deed met Eddy Merckx. Waarom we Lance Armstrong een blaaskaak vinden, en of Marco Pantani echt zo koppig was als hij leek. Met een feilloze blik en een gepassioneerde stijl vertelt Pellizzari ons hoe juist deze mannen de helden van de wielersport werden. Want fysieke kracht en doorzettingsvermogen zijn niet genoeg: hun persoonlijkheden blijven ons bij en verheffen ze tot legendarische iconen. Een fascinerend verslag over de top van de wielersport!

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Wielerboeken Tips en Informatie
Italiaanse Schrijvers Nieuwe Boeken