Marco Daane Bier in Nederland Recensie

Marco Daane Bier in Nederland Recensie

Marco Daane Bier in Nederland Recensie
Bier in Nederland van Marco Daane is een zeer uitgebreid boek over geschiedenis van het bier brouwen en bier drinken in Nederland. Marco Daane heeft het, bij mijn weten, als eerste aangedurfd om zo’n uitgebreide studie te doen naar de geschiedenis van het bier in Nederland en er een bijna wetenschappelijk boek over te schrijven. Laat je trouwens niet afschrikken door de term wetenschappelijk want Marco Daane is een begenadigd schrijver. Hij is in staat geweest om al de kennis die hij heeft in een zeer leesbaar en interessant boek van ruim 400 pagina’s te gieten.

Standaardwerk over de geschiedenis van bier in Nederland
Je kunt met recht spreken dat het Marco Daane voor de eerste keer is gelukt een echt standaardwerk over de Nederlandse biergeschiedenis te schrijven. En het boek is niet alleen interessant voor de bierliefhebber. Ook geïnteresseerden in de Nederlandse geschiedenis zal het boek zeker kunnen boeien. Marco Daane – Bier in Nederland wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend)

MARCO DAANE – BIER IN NEDERLAND INFORMATIE
– Titel: Bier in Nederland. Een biografie
– Schrijver: Marco Daane (Nederland)
– Soort boek: boek over Nederlands bier, biergids
– Uitgever: Atlas Contact
– Verschenen: 6 mei 2016
– Omvang: 446 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 24,99 / € 14,99
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst en inhoud Marco Daane – Bier in Nederland
De Nederlandse biercultuur bruist en gist op ongekende wijze. Momenteel produceren ruim 400 brouwerijen allerlei tripels, pale ales, stouts en andere bieren. Dit grote aanbod bestaat nog slechts kort, maar is niet nieuw. Bier kent in Nederland een lange geschiedenis. Vroeger al maakten én exporteerden de brouwers vele eigen biervariëteiten.Bier in Nederland brengt deze (soms onbekende) verdwenen bieren voor het eerst in kaart, vanuit historisch én internationaal perspectief. Naast die eigen producten brouwde en dronk Nederland namelijk belangrijke Europese biersoorten. Enkele blijken er zelfs voor het eerst te zijn gemaakt. Aan de hand van culturele, economische en technologische ontwikkelingen, getuigenissen en replica’s schrijft Marco Daane de geschiedenis van deze bieren van Nederland, inclusief hun verdwijning in de negentiende eeuw en de weer opgeleefde biercultuur.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Bier Overzicht
Boekrecensies Maart 2017