Bolu Babalola – Liefde in kleur

Bolu Babalola Liefde in kleur recensie en informatie boek met liefdesverhalen uit de hele wereld. Op 1 december 2021 verschijnt bij uitgeverij Orlando in samenwerking met Oxfam Novib de Nederlandse vertaling van Love in Colour, geschreven door de Brits-Nigeriaanse schrijfster Bolu Babalola.

Bolu Babalola Liefde in kleur recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Liefde in kleur, Mytische verhalen uit de hele wereld. Het boek is geschreven door Bolu Babalola. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek van de Engels-Nigeriaanse schrijfster Bolu Babalola.

Bolu Babalola Liefde in kleur Recensie

Liefde in kleur

Mythische verhalen uit de hele wereld

  • Schrijfster: Bolu Babalola (Nigeria, Engeland)
  • Soort boek: liefdesverhalen
  • Origineel: Love in Colour (2021)
  • Nederlandse vertaling: Lara Visser
  • Uitgever: Orlando (i.s.m. Oxfam Novib)
  • Verschijnt: 1 december 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek met verhalen van Bolu Babalola

Een hooggeboren Nigeriaanse godin voelt zich onderdrukt en niet gewaardeerd door haar populaire geliefde; ze verlangt ernaar echt gezien te worden. Een jonge zakenvrouw probeert een grote sprong te maken in haar bedrijf, en een nog grotere sprong in haar liefdesleven. Een machtige Ghanese afgevaardigde wordt gedwongen te kiezen tussen de principes van haar familie of het volgen van haar hart.

Of ze nu bevangen raken door de passie van liefde op het eerste gezicht, of zich realiseren dat eigenliefde belangrijker is: de personages in deze kleurrijke verhalen proberen ieder voor zich te begrijpen waarom de liefde hen zo in haar greep houdt. Door op een speelse manier te wisselen tussen verschillende perspectieven, continenten en historische periodes viert Liefde in kleur de romantiek in al haar verschijningsvormen.

Bolu Babalola heeft de mooiste liefdesverhalen uit de wereldgeschiedenis en de mythologie verzameld en ze levendig en met veel opvallende details herschreven. Hoewel haar focus ligt op de magische volksverhalen uit West-Afrika, laat Babalola ook iconische Griekse mythen, oude legenden uit het Midden-Oosten en verhalen uit landen die niet langer bestaan herleven.

Bijpassende boeken en informatie