Cassandra Clare – Koningin van licht en duisternis ∗∗∗∗

Cassandra Clare Koningin van licht en duisternis recensie en informatie over het laatste deel in de reeks fantasyboeken in de reeks De duiste machten. Op 9 april 2019 is het laatste, uitstekende deel van de serie Fantasyboek van Cassandra Clare, verschenen

Cassandra Clare Koningin van licht en duisternis Recensie en Informatie

Koningin van Lucht en Duisternis is het knetterende slot van De Duistere Machten trilogie. Zoals je van Cassandra Clare mag verwachten, is het een zinderend boek met spanning, diepgang, politiek en verrassing.

Een vreselijke vloek bedreigt de schaduwjagerswereld

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen tijdens de laatste vergadering van de Kloof, waarbij Livvy en de consul werden vermoord, dreigt er een burgeroorlog. Terwijl de heksenmeesters leiden aan een mysterieuze ziekte, doet de nieuwe consul er alles aan om de macht en wetten naar zijn hand te zetten. Hij schuwt geen list en bedrog. Hij stuurt Julian en Emma onder valse voorwendselen op een levensgevaarlijke missie, met de bedoeling dat zij niet meer levend terug keren. Ondertussen moeten zij hun liefde voor elkaar onderdrukken, vanwege de vloek die rust op Parabatai die verliefd op elkaar worden. Een vloek die niet alleen hen, maar ook de rest van de schaduwwereld zou kunnen vernietigen.

Explosie van verhaallijnen die je fantasie tot het uiterste prikkelen en de spanning hoog opvoeren

Ik vind de boeken van Clare werkelijk fantastisch. Ik houd van magische Fantasy en wat mij betreft is zij één van de beste schrijvers van dit genre. Koningin van Lucht en Duisternis vormt hierop geen uitzondering. Je kunt het vergelijken met een gerecht. Een gerecht van een experimentele kok die veel en onverwachte ingrediënten met elkaar durft te combineren. Waarbij het risico op een faliekante mislukking enorm is, omdat je eigenlijk denkt dat het niet kan.

Cassandra Clare Koningin van licht en duisternis Recensie De duistere machten deel 3

Clare creëert op zo’n zelfde manier verhalen die je fantasie prikkelen op een manier die zijn weerga niet kent. Wat je nooit kon verzinnen, maar alle verwachtingen overtreft. Er zijn zoveel lagen, geen personage is vlak. Ik houd er van hoe ze grensoverschrijdend durft te schrijven, hoe ze complexe liefde ook vanzelfsprekend en mooi maakt. Maar ook haar scherpe geest in de veldslagen, de gevechten, de strategieën die ze haar personages geeft, zijn levensecht.

Een fijne, zachte landing rondt deze zeer geslaagde fantasy-trilogie af

Ondanks de vele lijntjes in dit boek, houdt Clare bijzonder goed het overzicht. Ze rond alle verhalen en verwikkelingen fijn af, na de explosie van spanning waar ze in dit boek naartoe werkt. Een fijne, zachte landing om een trilogie mee af te ronden. Vind ik altijd wel fijn, als je zo bent opgegaan in een boek. Het kabbelt nog wat na, op een prettige manier. Daarnaast laat ze heel subtiel ook nog ruimte over voor weer een nieuw verhaal. Ik wacht in spanning af ?. Een ∗∗∗∗ (uitstekend) boek.

Recensie van Jolien Dalenberg

Koningin van licht en duisternis

De duistere machten deel 3

  • Schrijfster: Cassandra Clare (Verenigde Staten)
  • Soort boek: fantasyboek, YA-boek
  • Leeftijd: 15+ jaar
  • Uitgever: Moon Uitgevers
  • Verschenen: 9 april 2019
  • Omvang: 896 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook 
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Boeken en Informatie