Charles Groenhuijsen – De verdeelde staten van Amerika

Charles Groenhuijsen De verdeelde staten van Amerika. Land van onbegrensde en ongewenste mogelijkheden. In het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 verschijnt bij uitgeverij Atlas Conact het nieuwe boek over Amerika van Charles Groenhuijsen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van De verdeelde staten van Amerika, het nieuwe boek van Charles Groenhuijsen.

Charles Groenhuijsen De verdeelde staten van Amerika

Charles Groenhuijsen is op 16 april 1954 geboren in de Friese plaats Joure. Na de middelbare school studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit Utrecht omdat hij de ambitie had journalist te worden. In 1975 brak hij zijn studie halverwege af omdat hij aan de slag kon redacteur bij het ANP en de Volkskrant om in 1983 naar de NOS over te stappen. Van 1986 tot 1989 was hij Amerika-correspondent voor net NOS journaal. Na zijn terugkomst werd hij presentator van verschillende actualiteiten programma’s presenteerde. In 1996 ging hij weer naar de Verenigde Staten om als Amerika-correspondent van het NOS journaal en NOVA, wat hij tot 2005 zou blijven doen, aan de slag te gaan. Hij werkte ook als freelance journalist voor een aantal andere media.

In 2006, terug in Nederland raakte hij in conflict met zijn werkgever de NOS wat leidde tot een conflict dat voor de rechter werd uitgevochten. Charles Groenhuijsen won uiteindelijk de zaak en kreeg een schadevergoeding van 489.375 euro. In de jaren erna was hij actief als columnist, schrijver, spreker en presentator. Sinds het begin van 2020 is hij als presentator van het TV-programma OP1 actief namens Omroep Max.

Tijdens zijn carrière publiceerde Charles Groenhuijsen een aantal journalistiek boeken. In de meeste gevallen over de Verenigde Staten en de Amerikaanse politiek. Zijn laatste boeken Alles gaat voorbij, zelfs Donald Trump uit 2019 en Amerika na Trump uit 2020. Zijn nieuwe boek waarover hier alle informatie te vinden is, verschijnt aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024.

Charles Groenhuijsen bij Tijd voor Max

Op dinsdag 9 januari 2024 is Charles Groenhuijsen te gast in het televisieprogramma Tijd voor Max om over zijn nieuwe boek te praten.

Charles Groenhuijsen De verdeelde staten van Amerika

De verdeelde staten van Amerika

Land van onbegrensde en ongewenste mogelijkheden

  • Auteur: Charles Groenhuijsen (Nederland)
  • Voorwoord: Arnon Grunberg
  • Soort boek: journalistiek boek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 9 januari 2024
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek over Amerika van Charles Groenhuijsen

De Verenigde Staten kiest in 2024 weer een president. Hoe spelen de cultuuroorlogen hierin mee?

Komt het nog goed met Amerika? Veel Amerikanen (en trouwens ook veel Nederlanders) zien wat zich in Amerika afspeelt met afgrijzen aan. In de politiek gaat het om de vraag wie het meeste lawaai maakt en tegenstanders het ergste beledigt. Hoe moet dat verder? In zijn nieuwe boek De Verdeelde Staten van Amerika vertelt Charles Groenhuijsen de lezer over twee revoluties in de vs. Er is de rechtse revolutie van de Republikeinen en Donald Trump met hun vlucht naar het extremisme: tegen lhbti, tegen klimaat, en godsdienst gaat boven alles. De jonge generatie heeft een eigen revolutie: met meer tolerantie en minder godsdienst. Ze bouwen aan hun eigen nieuwe Amerika en zijn steeds belangrijker in het stemhokje. In 2024 zal het er weer om spannen!

Bijpassende boeken en informatie