Christopher Denise – Ridder Uil

Christopher Denise Ridder Uil recensie en informatie over het prentenboek voor 4+ jaar. Op 25 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Lemniscaat de Nederlandse vertaling van Knight Owl het prentenboek van de Amerikaanse illustrator, schrijver en kunstenaar Christopher Denise.

Christopher Denise Ridder Uil recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het prentenboek Ridder Uil. Het boek is geschreven door Christopher Denise. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het prentenboek voor 4+ jaar, geschreven door de uit Amerika afkomstige auteur Christopher Denise.

Christopher Denise Ridder Uil prentenboek

Ridder Uil

  • Auteur: Christopher Denise (Verenigde Staten)
  • Soort boek: prentenboek (4+ jaar)
  • Origineel: Knight Owl (2022)
  • Nederlandse vertaling: Johanna Rijnbergen
  • Uitgever: Lemniscaat
  • Omvang: 48 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe prentenboek van Christopher Denise

Sinds het moment dat hij uit zijn ei was gekropen, droomde Uil maar van één ding. Ridder worden. Elke ochtend, voor hij in slaap viel, stelde hij zich voor hoe het zou zijn als hij een echte ridder was. Hij zou dapper zijn. En slim. En hij zou heel veel vrienden hebben. Het was maar een droom. Tot op een dag ridders uit het kasteel begonnen te verdwijnen.

De kleine Uil schrijft zich in voor de Ridderschool en wordt tot ieders verrassing geaccepteerd. Hij valt uit de toon als kleine uil tussen de grote ridders, maar hij heeft zijn eigen talenten: hij is een nachtdier met nachtzicht – dus supergeschikt voor de nachtwacht. En laten nou juist tijdens de nacht de ridders verdwijnen.

Een verrassend, vrolijk prentenboek over geloven in je dromen en zijn wie je bent.

Christopher Denise is een bekroonde kinderboekenillustrator en beeldend kunstenaar. Zijn eerste boek werd door Publishers Weekly bestempeld als ‘een verbluffend debuut’. Sindsdien heeft Chris meer dan twintig kinderboeken geïllustreerd. Christopher Denise woont met zijn gezin in Rhode Island.

Bijpassende boeken en informatie