Corsicaanse Schrijvers en Schrijfsters

Corsicaanse Schrijvers en Schrijfsters Auteurs van Corsica

Corsicaanse Schrijvers en Schrijfsters – Auteurs van Corsica

Corsicaanse Schrijvers en Schrijfsters. Corsica is een Frans eiland dat ruim 300.000 inwoners heeft en in de Middellandse Zee ligt ten zuidoosten van Frankrijk. Naast het Frans is het Corsicaans een taal die op het eiland gesproken en geschreven wordt. Er zijn een aantal schrijvers en schrijfsters die romans, verhalen, poëzie en essays in het Corsicaans schrijven en publiceren. Corsicaanse Schrijvers en SchrijfstersMaar aangezien het Corsicaans door slechts door zo’n 200.000 mensen gelezen en gesproken wordt, is het aantal boeken dat in de taal wordt uitgegeven beperkt. De Corsicaanse taal behoort tot de Romaanse talen en is sterk verwant aan de Gallurese taal die in het noorden van het Italiaanse eiland Sardinië wordt gesproken. De meeste Corsicaanse schrijvers en schrijfsters publiceren trouwens in het Frans en enkelen ook in het Corsicaans. Op deze pagina’s is informatie opgenomen van een Corsicaanse schrijvers en schrijfster en de de beste, opvallende boeken die ze hebben gepubliceerd. Indien beschikbaar is ook informatie opgenomen over vertalingen van de boeken.


CORSICAANSE SCHRIJVERS EN SCHRIJFSTERS BOEKEN EN ROMANS

Marcu Biancarelli

  • Geboortedatum: 17 oktober 1968
  • Geboorteplaats: Corsica, Frankrijk
  • Taal: Corsicaans, Frans
  • Discipline: schrijver
  • Genre: romans, verhalen

Marcu Biancarelli Boeken en Nederlandse Vertaling

Marcu Biancarelli - Corsicaanse rapsodieCorsicaanse rapsodie

  • Schrijver: Marcu Biancarelli ♂ (Corsica, Frankrijk)
  • Genre: psychologische roman, sociale roman
  • Origineel: Murtoriu o a baddata di Mansuetu (2009)
  • Taal: Corsicaans
  • Nederlandse vertaling: Marilena Verheus
  • Uitgever: Zirimiri Press
  • Verschenen: 2014
  • Omvang: 275 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Inhoud boek: Marcantonu Cianfarani is een onregelmatig schrijver met een desastreus liefdesleven. Hij heeft een literaire boekhandel die alleen buiten het hoogseizoen geopend is. Diep in de bergen van Corsica woont Marcantonu als een kluizenaar in het huis dat hij van zijn voorouders heeft geërfd. Hij verzet zich tegen de houding van zijn eilandgenoten die een materialistisch en toerisme-afhankelijk leven leiden. Marcantonu kan alleen het gezelschap van twee vrienden nog verdragen. De ene heet Traianu: een boer die gefascineerd is door geschiedenis en architectuur. De andere is Mansuetu: een zwijgzame en gehandicapte herder, de laatste vertegenwoordiger van een cultuur die generaties lang nauwelijks is veranderd. ‘Corsicaanse rapsodie’ confronteert de lezer met het verval van een eeuwenoude beschaving. Een proces dat ten tijde van Marcantonu’s opa begon toen de bevolking van het eiland gedecimeerd werd door de Eerste Wereldoorlog en dat vandaag de dag verergert als gevolg van de maffia en hordes toeristen die het eiland meedogenloos plunderen. ‘Corsicaanse rapsodie’ schetst het onontkoombare verdwijnen van een oude wereld maar ook de opstand van een individu dat boven alles voor een nieuw leven kiest en zich bevrijdt van het verleden.
  • Waardering redactie: ★★★ (zeer goed)
  • …Uitgebreide Informatie en Bestellen >

Jeanne Tomasini

  • Geboren in: 1920
  • Geboorteplaats: Corsica
  • Taal: Frans
  • Nationaliteit: Frankrijk
  • Jeanne Tomasini is een Corsicaanse schrijfster van vooral historische romans en verhalen. Ze schrijft haar boeken in het Frans. Haar werk is niet in het Nederlands vertaald.

Boeken over Corsica

In het onderstaande overzicht is een aantal tips opgenomen van bijzondere en mooie boeken over Corsica.

De keuken van Corsica Kookboek Nicolas Stromboni RecensieDe keuken van Corsica

  • Schrijver: Nicolas Stromboni ♂ (Corsica, Frankrijk)
  • Soort kookboek: kookboek Corsicaanse gerechten
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschenen: 31 augustus 2017
  • Omvang: 320 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde ‘eiland van de schoonheid’. Het gastronomische erfgoed van Corsica komt glansrijk aan bod: je komt niet alleen alles te weten over de productie van figatellu, brocciu en mirtelikeur, maar leert ook hoe je zelf de befaamde ratatouille van Gisèle bereidt, of de canistrelli met hazelnoot van Gabriel… Alle smaken van dit prachtige eiland in 80 recepten! Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio. Zijn wijnkelder is in de loop der jaren een instituut geworden, een pleisterplaats voor wijnliefhebbers en fijnproevers uit de verre omtrek. Nicolas’ missie is om steeds opnieuw de ultieme Corsicaanse drank en spijs te vinden om mensen van te laten genieten.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Gerelateerde Informatie

Share