Dave Goulson De tuinjungle Recensie

Dave Goulson De tuinjungle Recensie

001Boek-Bestellen

Oh ja, dan en dan een ode aan de oorworm. Fantastisch wanneer een aantal appelbomen aangevreten raken door deze bewonderenswaardige insecten. Volgens Goulson zijn oorwormen in overweldigende maten vredelievende, nuttige insecten die als belangrijke natuurlijke verdelgers fungeren. Het zijn roofdieren voor de écht schadelijke insecten, vooral bladluis. Het blijkt dat oorwormen elk jaar evenveel bladluizen eten als er worden gedood door drie keer bestrijdingsmiddelen te spuiten. Kijk, met dit soort weetjes zit dit boek vol.

En de bijen niet te vergeten. De bijen, in vele soorten benoemd en beschreven in dit boek.  Ach, had ik ook maar een bijenvolk denk je als lezer al snel. En dan het inzicht van een schooldirecteur uit Greenwich.  Hij heeft ervaren hoe het houden van bijen het gedrag van moeilijk opvoedbare kinderen kan helpen verbeteren. Ach. Prachtig.

Op prachtige wijze inspireert Goulson de tuinliefhebber tot natuurlijk tuinieren

Zo gaat Goulson maar door. Motten, wormen, mieren, zij worden allen bewonderd en bezongen om hun taak in de kringloop van de natuur, maar worden intussen ernstig bedreigd door onkruid-en insectenverdelgers wereldwijd. Hou daarmee op. Kijk anders naar aanvraat van je tuinplanten, kuipplanten en bomen en ontdek dat bijna al het zogenaamde ongedierte een broodnodige functie in de natuur, dus ook in uw tuin. Wanneer er dan echt iets bestreden moet worden, doe dan dan met natuurlijke middelen. Goulson helpt daarbij graag. Wanneer hij niet in de buurt mag zijn verwijst hij naar nuttige adressen voor zaden, planten, educatiecentra, ook bij jou in de buurt.

Hou je van buiten, van natuur, van een beetje zooi in je tuin, een onduidelijk stukje groen bij jou in de buurt of op weg tijdens de dagdagelijkse omzwervingen buiten dan is dit boek een feest om te lezen. Verbeter de wereld en begin in je eigen achtertuin of op de stoep voor je deur. Dit prachtige en inspirerende tuinboek is gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Recensie van Mieke Koster

De tuinjungle

Tuinieren om de wereld te redden

  • Schrijver: Dave Goulson (Engeland)
  • Soort boek: natuurboek, tuinboek
  • Origineel: The Garden Jungle (2019)
  • Nederlandse vertaling: Nico Groen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschenen: 15 augustus 2019
  • Omvang: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
  • Recensie boek: Hou je van buiten, van natuur, van een beetje zooi in je tuin, een onduidelijk stukje groen bij jou in de buurt of op weg tijdens de dagdagelijkse omzwervingen buiten dan is dit boek een feest om te lezen. Verbeter de wereld en begin in je eigen achtertuin of op de stoep voor je deur. Lees dit prachtige en inspirerende natuur- en tuinboek…lees verder >

Bijpassende Boeken en Informatie