David Eagleman – Prikkeldraad

David Eagleman Prikkeldraad recensie en informatie over de inhoud van het populair wetenschappelijke boek over de hersenen en ons brein. Op 25 maart 2021 verschijnt bij Uitgever De Bezige Bij de Nederlandse vertaling van het boek Livewired, geschreven door de Amerikaanse neurowetenschapper en schrijver David Eagleman.

David Eagleman Prikkeldraad recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Prikkeldraad, over ons voortdurend veranderende brein. Het boek is geschreven door David Eagleman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het populair wetenschappelijke boek over onze hersenen geschreven door de Amerikaanse neurowetenschapper David Eagleman.

David Eagleman Prikkeldraad Recensie

Prikkeldraad

Over ons voortdurend veranderende brein

  • Schrijver: David Eagleman (Verenigde Staten)
  • Soort boek: populair wetenschappelijk
  • Origineel: Livewired (2020)
  • Nederlandse vertaling: Rogier van Kappel
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 25 maart 2021
  • Omvang; 352 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek van neurowetenschapper David Eagleman

Waarom dromen we ’s nachts, en wat heeft dat te maken met het feit dat de aarde ronddraait? Hoe kan iemand zonder armen ’s werelds beste boogschutter worden? Wat zijn de overeenkomsten tussen afkickverschijnselen en een gebroken hart? Hoezo wordt je geheugen niet geteisterd door de tijd, maar door de herinneringen zelf? Hoe komt het dat een blind persoon kan leren om met haar tong te zien, net zoals een doof persoon kan leren om te luisteren met zijn huid?

Het geweldigste stukje technologie dat we ooit hebben ontdekt, is het orgaan van nog geen twee kilo dat we allemaal in de duisternis van onze schedel met ons meedragen. De magie van ons brein is niet te vinden in de delen waaruit het bestaat, maar in de manier waarop het weefsel zichzelf onophoudelijk van nieuwe verbindingen voorziet. Met Prikkeldraad schetst David Eagleman een onthullend portret van ons prikkelrijke brein en zijn onvoorstelbare aanpassingsvermogen.

Bijpassende boeken en informatie