De Grote Bach Atlas van Govert Jan Bach

De Grote Bach Atlas recensie en informatie van deze bijzondere thematische atlas van componist Johann Sebastian Bach. Op 20 maart 2020 verscheen bij Uitgeverij Rubinstein deze atlas, geschreven door Govert Jan Bach.

De Grote Bach Atlas Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De grote Bach Atlas, geschreven door Govert Jan Bach. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze bijzondere atlas van de componist Johann Sebastian Bach.

De Grote Bach Atlas Recensie

De Grote Bach Atlas

  • Schrijver: Govert Jan Bach (Nederland)
  • Soort boek: atlas, muziekboek
  • Uitgever: Rubinstein
  • Verschenen: 20 maart 2020
  • Omvang: 168 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van de atlas van Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach was behalve een geniaal componist ook een gewiekste sociale klimmer. Al op zeventienjarige leeftijd begon hij zijn carrière als orgelkeurmeester. Bach zorgde er altijd voor dat zijn volgende aanstelling hem een treetje hoger op de carrièreladder bracht – met bijbehorend salaris. Zijn uitzonderlijke talent, doorzettingsvermogen én zakelijk inzicht brachten hem onder meer naar wereldsteden als Lübeck, Hamburg en Leipzig. Maar ook naar het wonderlijke mini-Versailles in Köthen en zelfs het gevang aan het hof van Weimar.

De Grote Bach Atlas is een fascinerend verslag van Bachs rondreizen door Duitsland, dat in zijn tijd nog een lappendeken was van verschillende hertogdommen en stadsstaten. Deze bijzondere biografie werpt een nieuw licht op het leven en de reizen van Bach, die vooral bekendstaat als brave huisvader en componist van religieuze muziek. Het boek is rijk geïllustreerd met bijzonder beeldmateriaal en bovendien voorzien van een uitgebreide muzieklijst.

Bijpassende boeken en informatie