Delphine Lecompte – Beschermheilige van de verschoppelingen

Delphine Lecompte Beschermheilige van de verschoppelingen recensie en informatie boek met proza van de Vlaamse schrijfster. Op 16 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij het boek met prozastukken van de Vlaamse dichteres Delphine Lecompte.

Delphine Lecompte Beschermheilige van de verschoppelingen recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Beschermheilige van de verschoppelingen.  Het boek is geschreven door Delphine Lecompte. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met proza van de Belgische dichteres Delphine Lecompte.

Delphine Lecompte Beschermheilige van de verschoppelingen Recensie

Beschermheilige van de verschoppelingen

  • Schrijfster: Delphine Lecompte (België)
  • Soort boek: proza
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 16 februari 2021
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek met proza van Delphine Lecompte

In het hoofd van Delphine Lecompte is het nooit stil. Waar die ongebreidelde energie normaal een uitweg vindt in haar gedichten, wijdt ze zich nu aan proza. In korte stukken, waaruit nrc, De Morgen en humo gretig publiceerden, geeft ze haar wilde meningen over wat ze om zich heen ziet gebeuren en dist ze, nietsontziend en gespeend van alle gêne, verhalen op over haar markante leven.

In Beschermvrouwe van de verschoppelingen trekt een bonte stoet outsiders voorbij. Rednecks, drank- en gokverslaafden en andere veelgeplaagde figuren kunnen op de sympathie van Lecompte rekenen, maar met corona besmette koeienslachters, benepen pezewezers en moraalridders kunnen haar rug op en worden getrakteerd op een middelvinger in het aangezicht. Tussen het weldadige absurdisme door is er steeds de kwets- bare ondertoon. Wie goed oplet, ziet dat Lecompte nooit persoonlijker was dan hier.

Bijpassende boeken en informatie