Gerhard Falkner Romeo oder Julia Recensie ★★★★

Gerhard Falkner Romeo oder Julia Recensie ★★★★

Georg Falkner Romeo oder Julia Recensie ★★★★
Gerhard Falkner Romeo oder Julia Recensie. Romeo oder Julia van de Duitse schrijver Gerhard Falkner is een bijzondere roman. De verteller van de roman, Kurt Prinzhorn. is het slachtoffer van een bijzondere stalker die weet binnen te dringen in het hotel waar hij verblijft. Er verdwijnt niets uit de kamer behalve sleutels. Eigenlijk is hij het slachtoffer van de misdaad die (nog) niet is begaan. De reden ervan is in deze roman eigenlijk ook maar bijzaak.

Gerhard Falkner weet een boeiende en fascinerend beeldrijke wereld te scheppen
Gerhard Falkner die vooral bekend is als dichter lijkt de roman Romeo oder Julia voor te gebruiken om waarin langzamerhand de geschiedenis van de hoofdpersoon en wie hij is wordt verteld. Alhoewel hij gebruikt maakt van stijlvormen en technieken die ook toegepast worden in thrillers en hoorverhalen, zet hij deze nergens echt vol door. Toch is Romeo oder Julia een zeer geslaagde roman te noemen die terecht op de shortlist van de Deutscher Bucherpreis 2017 terecht is gekomen en interessant genoeg is om in Nederlandse vertaling te worden uitgebracht. Georg Falkner – Romeo oder Julia is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie door Theo Jordaan

GERHARD FALKNER – ROMEO ODER JULIA
– Titel: Romeo oder Julia
– Schrijver: Gerhard Falkner  (Duitsland)
– Soort boek: psychologische roman
– Taal: Duits
– Uitgever: Berlin Verlag
– Verschenen: 1 september 2017
– Omvang: 269 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Bijzonderheden: Shortlist Deutscher Buchpreis 2017
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Gerhard Falkner – Romeo oder Julia
Kurt Prinzhorn ist zu einem Schriftstellertreffen nach Innsbruck eingeladen, wo ihm Merkwürdiges widerfährt: Jemand muss während seiner Abwesenheit ein ausgiebiges Schaumbad in der Wanne seines Hotelzimmers genommen und dort bewusst Spuren hinterlassen haben. Die Chipkartenschließanlage der Tür zeigt jedoch kein fremdes Eindringen an. Als nächstes verschwindet der Schlüsselbund des zunehmend ratlosen Autors. Während einer Moskau-Reise wenige Tage später kommt es zu neuen Unerklärlichkeiten, und auch in Madrid, wo Prinzhorn einer früheren Geliebten wiederbegegnet, reißt die Kette seltsamer Geschehnisse nicht ab – bis ihm durch Zufall das Puzzle der Erinnerung zu einem Bild zusammenfällt, das ihn weit in die eigene Biographie zurückführt. Am nächsten Morgen klingelt die Polizei an der Tür seiner Berliner Wohnung, denn unter dem Fenster von Prinzhorns Zimmer in Madrid wurde eine tote Frau gefunden.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Duitse Boeken
Duitse Schrijvers Boeken en informatie