Dick Harrison – Christina van Zweden

Dick Harrison Christina van Zweden biografie recensie en informatie over de inhoud. Op 6 juli 2023 verschijnt bij uitgeverij Omniboek de Nederlandse vertaling  van Drottning Kristina, het boek over de Zweedse koningin Christina (18 december 1626 — Rome, 19 april 1689).

Dick Harrison Christina van Zweden biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Christina van Zweden, Koningin zonder land, beschermvrouwe van de kunst. Het boek is geschreven door Dick Harrison. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de Zweedse historicus Dick Harrison.

Dick Harrison Christina van Zweden biografie recensie

Christina van Zweden

Koningin zonder land, beschermvrouwe van de kunst

  • Auteur: Dick Harrison (Zweden)
  • Soort boek: biografie
  • Origineel: Drottning Kristina (2021)
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 6 juli 2023
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,50 / € 9,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over koningin Christina van Zweden

In ‘Christina van Zweden’ vertelt Dick Harrison het levensverhaal van de Zweedse koningin (1626-1689), die in 1654 vrijwillig afstand deed van de troon. Vlak voordat ze zes jaar werd, overleed haar vader, de Zweedse koning Gustav II Adolf, op een slagveld in de Dertigjarige Oorlog en erfde ze de troon. Ze groeide op in een lutherse omgeving en genoot een uitgebreide opleiding. Ze studeerde tien uur per dag en sprak elf talen. Christina was enorm toegewijd aan haar functie en land, maar ook aan de kunsten.

Des te bijzonderder was het dat ze in 1654 vrijwillig afstand deed van de troon en zich liet bekeren tot het katholicisme. Ze werd koningin zonder land, maar ze bleef leven als een echte vorstin in Antwerpen, Brussel en vooral Rome. Haar eigenzinnige karakter maakte van haar een werkelijk soevereine vrouw.

In ‘Christina van Zweden’ schetst Harrison niet alleen het beeld van het intrigerende en wervelende leven van een bijzondere vorstin, maar ook van de zeventiende-eeuwse maatschappij, Europese kunsten en wetenschappers en het continentale hofleven.

Dick Harrison (Huddinge församling, Zweden, 10 april 1966)is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lund, Zweden. Hij schrijft artikelen, blogs, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis.

Bijpassende boeken en informatie