Erik Aerts – Zat het snor?

Erik Aerts Zat het snor recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de geschiedenis van kat en mens in de Lage Landen. Op 19 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Sterck & de Vreese dit boek van Erik Aerts.

Erik Aerts Zat het snor Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Zat het snor? Een geschiedenis van kat en mens in de Lage Landen. Het boek is geschreven door Erik Aerts. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit geschiedenisboek van Erik Aerts.

Erik Aerts Zat het snor Recensie

Zat het snor?

Een geschiedenis van kat en mens in de Lage Landen

  • Schrijver: Erik Aerts (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, dierenboek
  • Uitgever: Sterck & de Vreese
  • Verschijnt: 19 juni 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek over de geschiedenis kat en mens in de Lage Landen

Deze rijke geschiedenis van de kat is verplichte kost voor iedere kattenliefhebber. De kat heeft altijd van de mens gehouden, maar andersom? Via de Romeinse verovering kwam de kat in onze contreien terecht en werd al snel de beste verzekering tegen ongedierte en behoeder van voedselvoorraden. Vanaf de dertiende eeuw kreeg de kat een kwalijke reputatie als een van de gedaanten van de duivel. De (zwarte) kat was een spookdier en werd geassocieerd met onheil. In de zeventiende eeuw draaide dat beeld en kreeg de spinnende kat een plekje bij het haardvuur. Poezen veroverden eerst de aristocratische salons, veel later waren ze ook welkom in fabriekshuizen en armere buurten. En nu houdt iedereen van katten!

Erik Aerts is emeritus professor economische geschiedenis. Hij draagt dit boek op aan zijn besnorde vrienden die al veertig jaar zijn levenspad volgen.

Bijpassende boeken en informatie