Francis Weyns – XVIII De adembenemende 18e eeuw

Francis Weyns XVIII De adembenemende 18e eeuw Recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe geschiedenisboek. Op 29 november 2022 verschijnt bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts het nieuwe boek van de Vlaamse historicus en schrijver Francis Weyns over de adembenemende achttiende eeuw.

Francis Weyns XVIII De adembenemende 18e eeuw recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van XVIII, De adembenemende achttiende eeuw. Het boek is geschreven door Francis Weyns. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de geschiedenis van de achttiende eeuw, geschreven door de Belgische historicus en schrijver Frncis Weyns.

Francis Weyns XVIII De adembenemende 18e eeuw Recensie

XVIII De adembenemende 18e eeuw

Revolutionairen, avonturiers, libertijnen & puriteinen: het tijdperk dat de wereld voorgoed veranderde

  • Schrijver: Francis Weyns (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  • Verschijnt: 29 november 2022
  • Omvang: 544 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 35,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de achttiende eeuw van Francis Weyns

De achttiende eeuw was een eeuw van grondige verandering. Alles wat voordien onwrikbaar leek, kwam op de helling te staan: de macht van de Kerk en de adel, het absolutisme van de heersers, de rechteloosheid van het volk.

De Amerikaanse grondwet trad in werking en had mondiaal een grote invloed op begrippen als democratie en burgerrechten. De Franse revolutie wierp de alleenheerschappij van de monarch omver. De eerste versie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger kwam tot stand. Verlichte ideeën rond vrijheid en gelijkheid werden rondgestrooid.

In onze streken was er de Brabantse Omwenteling, maar die mislukte – België moest nog een hele tijd wachten tot ook hier de verlichte waarden naar voren traden. Dit alles kwam er niet zonder slag of stoot. Want terwijl revolutionairen en avonturiers stormden, boden puriteinen, slavenhandelaars en machtshebbers weerstand.

Francis Weyns beschrijft dit historische keerpunt in al zijn internationale aspecten, inbegrepen sterke verhalen.

Bijpassende boeken en informatie