Frank van Kolfschooten – De Beethovenstraat

Frank van Kolfschooten De Beethovenstraat recensie en informatie boek over de bijzondere straat in Amsterdam. Op 11 november 2021 verschijnt bij uitgeverij De Kring de uitgebreide heruitgave van het boek over de Amsterdamse Beethovenstraat, geschreven door Frank van Kolfschooten.

Frank van Kolfschooten De Beethovenstraat recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van De Beethovenstraat, Een biografie. Het boek is geschreven door Frank Kolfschooten. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek over De Beethovenstraat in Amsterdam van Frank Kolfschooten.

Frank van Kolfschooten De Beethovenstraat Recensie

De Beethovenstraat

Een biografie

  • Schrijver: Frank van Kolfschooten (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Eerste druk: 2015
  • Uitgever heruitgave: De Kring
  • Verschijnt: 11 november 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de uitgebreide heruitgave van het boek over De Beethovenstraat

De Beethovenstraat, de belangrijkste winkelstraat in het Plan-Zuid van Berlage, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilen veel tragische verhalen. In de jaren dertig vestigden er zich veel Duits-Joodse vluchtelingen, maar het Joodse karakter van deze ‘Brede Jodenstraat’ werd door de Duitse bezetters tenietgedaan vanuit twee panden in de buurt. Vanaf ‘tramhalte Beethovenstraat’ werden 18.000 Joden op transport gesteld naar de vernietigingskampen. De straat zit nog altijd vol met sporen van de oorlog. In de jaren zestig verwierf de Beethovenstraat nationale faam als delicatessenparadijs, maar die status wist zij niet te handhaven. De ontwikkelingen aan de Zuidas hebben de straat nieuw leven ingeblazen.

In De Beethovenstraat wordt, aan de hand van gesproken en geschreven bronnen, een levendig en verrassend beeld geschetst van deze unieke straat en haar bewoners. De gebonden editie uit 2015 is nu sterk uitgebreid met onbekende verhalen, veelal over de oorlog, maar ook bijvoorbeeld over de recente liquidatie op klaarlichte dag.

Bijpassende boeken en informatie