G.W. Kernkamp – Prins Willem II

G.W. Kernkamp Prins Willem II recensie en informatie boek over het onvoltooide leven van de kleinzoon van Willem van Oranje. Op 10 augustus 2021 verschijnt bij uitgeverij Omniboek de biografie van Prins Willem II, de kleinzoon van Willem van Oranje, geschreven door de Nederlandse historicus G.W. Kernkamp.

G.W. Kernkamp Prins Willem II recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Prins Willem II, Het onvoltooide leven van de kleinzoon van Willem van Oranje. Het boek is geschreven door G.W. Kernkamp. Ook zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over dit nieuwe geschiedenisboek van G.W. Kernkamp.

G.W. Kernkamp Prins Willem II Recensie

Prins Willem II

Het onvoltooide leven de van de kleinzoon van Willem van Oranje

  • Schrijver: G.W. Kernkamp (Nederland)
  • Soort boek: biografie, geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 10 augustus 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek betellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de biografie van Prins Willem II

In Prins Willem II vertelt prof. dr. G.W. Kernkamp het levensverhaal van de onbekendste Oranje-stadhouder uit de Nederlandse geschiedenis.

In vijftig jaar tijd waren de Oranjes veranderd van berooide calvinisten tot het rijkste hof van Europa. Willem van Oranjes kleinzoon Willem II (1626-1650) groeide op in pracht en praal, trouwde de oudste Engelse koningsdochter en bulkte van de ambitie. Toen zijn vader Frederik Hendrik in 1647 stierf, volgde hij hem op als stadhouder. In 1650 zag hij zijn kans schoon, maar zijn staatsgreep mislukte, zijn schoonvader werd vermoord en zelf bezweek hij aan de pokken. Dit is de enige biografie van deze vergeten prins, die hem uitstekend in de context van zijn turbulente tijd plaatst.

Bijpassende boeken en informatie