Gauke Andriesse – Dodelijke gelijkenis

Gauke Andriesse Dodelijke gelijkenis recensie en informatie over de inhoud van de eerste Leo Boorman thriller. Op 20 september 2022 verschijnt bij Uitgeverij volt de nieuwe thriller van de Nederlandse thrillerschrijver Gauke Andriesse.

Gauke Andriesse Dodelijke gelijkenis recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de thriller Dodelijke gelijkenis. Het boek is geschreven door Gauke Andriesse. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe thriller van de Nederlandse thrillerschrijver Gauke Andriesse.

Gauke Andriesse Dodelijke gelijkenis Recensie

Dodelijke gelijkenis

Rechercheur Leo Boorman deel 1

  • Schrijver: Gauke Andriesse (Nederland)
  • Soort boek: Leo Boorman thriller
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschijnt: 20 september 2022
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe thriller van Gauke Andriesse

Het is begin 1964 als een van de artsen van het Maryland Asylum for the Insane halfdood wordt aangetroffen in zijn eigen operatiezaal. Het lijkt erop dat hij het slachtoffer is geworden van een opzettelijk verkeerd uitgevoerde lobotomie, een ingreep waar hij zelf in gespecialiseerd was.

Leo Boorman, rechercheur van de divisie Moordzaken van de Baltimore Police Department, wordt op de zaak gezet, maar nog voordat het onderzoek echt is begonnen wordt er een volgend slachtoffer gevonden: ditmaal is het de hoofdzuster van het Asylum. Zij is eveneens ‘behandeld’ met een therapie die ze zelf toepaste op patiënten, en vervolgens om het leven gebracht. Niet lang daarna volgen meer doden, waaronder ook iemand uit de hoge kringen van de samenleving.

Tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog en een maatschappij die in de ban is van raciale spanningen gaat Boorman op jacht naar deze wrede seriemoordenaar. Een race tegen de klok die hem niet alleen de wereld van de psychiatrische instellingen in voert, maar hem ook op het spoor brengt van enkele zelfmoorden onder leerlingen van een katholieke meisjesschool en een onopgeloste moord op een non.

Dodelijke gelijkenis is het eerste deel in een trilogie rondom rechercheur Leo Boorman.

Bijpassende boeken en informatie