Geert Mak Grote verwachtingen Recensie

Geert Mak Grote verwachtingen Recensie

Grote verwachtingen

In Europa 1999-2019

  • Titel: Grote verwachtingen
  • Schrijver: Geert Mak (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 5 november 2019
  • Omvang: 496 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Paperback

Geert Mak over Europa tijdens de corona-crisis

Op maandag 23 maart 2020 is Geert Mak nogmaals te gast bij het tv-programma DWDD om te spreken over Europa tijdens de corona-crisis.

Geert Mak over Grote verwachtingen bij DWDD

In de uitzending van DWDD op maandag 4 november 2019 zal Geert Mak nogmaals te gast zijn om over zijn nieuwe boek Grote verwachtingen te vertellen.

Flaptekst van het boek

Grote verwachtingen van Geert Mak is het langverwachte vervolg op het immens succesvolle ‘In Europa’ dat veertien jaar geleden verscheen met de gelijknamige 35-delige VPRO-serie met de schrijver in de hoofdrol. Waar ‘In Europa’ handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat Grote verwachtingen over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw.

Het neemt de draad op waar ‘In Europa’ eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de Euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. In ‘Grote verwachtingen’ vertelt en duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

Bijpassende Boeken en Informatie

Orlando Figes Europeanen Recensie Boek over de geschiedenis van EuropaOrlando Figes (Engeland) – Europeanen
geschiedensiboek
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijnt: 29 augustus 2019
Rond 1900 werden in Europa overal dezelfde boeken gelezen, dezelfde opera’s opgevoerd, dezelfde muziekstukken gespeeld. Via drie centrale personen laat Figes in Europeanen zien dat belangrijke artistieke, technologische en economische ontwikkelingen de verborgen krachten achter de vorming van een Europese cultuur waren…lees verder >