Gekomen om te blijven Boek over 900 jaar Utrecht

Gekomen om te blijven Boek over 900 jaar Utrecht recensie en informatie over de inhoud van het boek van Bettina van Santen en Kaj van Vliet.

Gekomen om te blijven Boek over 900 jaar Utrecht recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Gekomen om te blijven, 900 jaar Utrecht. Het boek is geschreven door Bettina van Santen en Kaj van Vliet. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit geschiedenisboek naar aanleiding van 900 jaar Utrecht.

Gekomen om te blijven Boek over 900 jaar Utrecht recensie en informatie

Gekomen om te blijven

900 jaar Utrecht

  • Schrijvers: Bettina van Santen, Kaj van Vliet (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 2 juni 2022
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,95
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over 900 jaar Utrecht

Negen eeuwen Utrecht, dat is negen eeuwen Utrechters. Of ze er nu al woonden of kwamen om te studeren, werken, geloven of liefhebben — de geschiedenis van een stad is de geschiedenis van haar mensen.

Kooplieden kwamen op het Utrecht met stadsrechten af. Geestelijken bouwden mee aan de bisschopsstad. De universiteit bracht studenten, de studenten werden wetenschappers. Eeuwenlang hielden nieuwkomers de bevolking van Utrecht op peil, na de Tweede Wereldoorlog kwamen er Hongaarse vluchtelingen, Indische repatrianten, mediterrane gastarbeiders en nog meer studenten. Rond de laatste eeuwwisseling werd de bevolking steeds internationaler. Wat bewoog deze nieuwkomers? En waar in de stad wilden zij wonen? Hoe veranderde dat het straatbeeld?

Gekomen om te blijven. 900 jaar Utrecht geeft antwoord in woord en beeld. Geschreven portretten worden aangevuld met gevarieerd beeldmateriaal: prenten, schilderijen, foto’s en voorwerpen. Een must voor liefhebbers, daadwerkelijke bewoners en liefhebbende daadwerkelijke bewoners. Want het zijn de mensen die Utrecht tot de bloeiende stad hebben gemaakt die het tegenwoordig is.

Bijpassende boeken en informatie