Gijs Wilbrink – Strangwater

Gijs Wilbrink Strangwater recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe Terloops wandelverhaal. Op 7 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot een nieuw boek in de reeks Terloops van Uitgeverij Van Oorschot van Gijs Wilbrink over lange wandeltocht langs de Oude IJssel in de Liemers in de provincie Gelderland. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Gijs Wilbrink Strangwater recensie

Mochten er in de media een boekbespreking of recensie verschijnen van het nieuwe Terloops wandelverhaal Strangwater, geschreven door de Nederlandse schrijver Gijs Wilbrink, kun je er op deze pagina over lezen.

Gijs Wilbrink Strangwater

Strangwater

Terloops wandelverhaal

  • Auteur: Gijs Wilbrink (Nederland)
  • Soort boek: wandelboek, reisverhaal
  • Uitgever: Van Oorschot Terloops
  • Verschijnt: 7 juni 2024
  • Omvang: 64 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 13.50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het wandelverhaal van Gijs Wilbrink

Gijs Wilbrink groeide op in de Achterhoek – althans, dat dacht hij, tot hij er bij een bijeenkomst fijntjes op gewezen wordt dat de plek waar zijn ouderlijk huis staat deel uitmaakt van de Liemers. Wat is dit nu, denkt hij, moet ik mijn afkomst heroverwegen? Wie ben ik eigenlijk?

Wilbrink neemt zich één ding voor tijdens zijn lange wandeltocht langs de Oude IJssel, de rivier die in deze kwestie als gewraakte regiogrens optreedt: hij wil vlak langs het kabbelende water blijven lopen. Maar op zijn weg vindt hij, naast muskusratten, rietzangers en prachtige ijsvogels, ook talloze hindernissen. Hekken, prikkeldraad, bordjes, verboden en geboden scheiden het ene eigendom van het andere.

Waar komt toch dat verlangen naar afbakening vandaan, waarom zet iedereen zo graag een hek rond zijn tuin? In Strangwater bevraagt Wilbrink deze voorliefde voor het stellen van grenzen en staat hij stil bij zijn eigen persoonlijke en lichamelijke grenzen. Strangwater is een even geestige als gelaagde verkenning van de eeuwige menselijke drang om paaltjes te slaan.

Gijs Wilbrink Strangwater recensie

Mochten er in de media een boekbespreking of recensie verschijnen van het nieuwe Terloops wandelverhaal Strangwater, geschreven door de Nederlandse schrijver Gijs Wilbrink, kun je er op deze pagina over lezen.

Rob van Essen Heen en weer recensieRob van Essen (Nederland) – Heen en weer
wandelverhaal van station Naarden-Bussum naar Huizen
Uitgever: Van Oorschot
Verschijnt: 7 juni 2024

Bijpassende boeken