Groot Vlaams Wielerwoordenboek Michel Wuyts Ann De Craemer

Groot Vlaams Wielerwoordenboek Michel Wuyts & Ann De Craemer recensie waardering en informatie over de inhoud van dit prachtige boek over het Vlaamse wielrennen. 

Groot Vlaams Wielerwoordenboek Michel Wuyts & Ann De Craemer Recensie

Groot Vlaams Wielerwoordenboek Michel Wuyts & Ann De Craemer Recensie

Je zou kunnen zeggen dat dit boek onmisbaar is voor de wielerliefhebber die de Vlaamse klassiekers en de Tour de France volgt via de Vlaamse televisie. Wielercommentator Michel Wuyts, één van de schrijvers van het Groot Vlaams wielerwoordenboek, zal dan ook geen onbekende zijn. In dit geval heeft hij samengewerkt met schrijfster Ann De Craemer die trouwens met De seingever een prachtige wielerroman heeft geschreven die in Nederland veel te weinig aandacht heeft gekregen.

Informatief, aanstekelijk, verhelderend en uitstekend geschreven

De titel Groot Vlaams wielerwoordenboek doet trouwens eigenlijk geen recht aan het boek. Veeleer is het een bundeling van mooie wielerverhalen, opgehangen aan het rijke Vlaamse taalgebruik dat onlosmakelijk verbonden is aan het wielrennen. Het is een prachtig boek geworden. Een echte aanbeveling op in te bladeren en te lezen als de koers rustig is. Het Groot Vlaamse wielerwoordenboek van Michel Wuyts en Ann De Craemer is één van de allerbeste wielerboeken dat de laatste tijd verschenen is. Informatief, aanstekelijk, verhelderend en uitstekend geschreven. Niet vreemd dat Mathijs van Nieuwkerk in zijn gesprek met Mart Smeets over de Vlaamse openingskoersen uit dit prachtige boek citeerde. Dat is dan ook de reden dat het boek gewaardeerd is met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Michel Wuyts & Ann De Craemer – Groot Vlaams Wielerwoordenboek

  • Titel: Groot Vlaams Wielerwoordenboek
  • Schrijvers: Michel Wuyts, Ann De Craemer (België)
  • Soort boek: wielerboek, sportboek
  • Uitgever: Uitgeverij Polis
  • Verschenen: oktober 2019
  • Omvang: 225 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Tags: Vlaanderen, wielrennen
  • Waardering∗∗∗∗∗ (uitmuntend) Theo Jordaan

Boek Kopen

Bijpassende Boeken en Informatie

Ann De Craemer - De seingeverAnn De Craemer – De seingever
wielerroman
Uitgever: De Bezige Bij
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
De seingever gaat over een man die door het wielrennen veel verloor, maar toch van zijn fiets bleef houden. Hij bestaat echt. Tijdens zijn vrije dagen staat hij op kruispunten met een bordje te zwaaien wanneer de goden van de fiets zich een weg banen. En telkens zijn het ook zijn eigen bescheiden dromen die aan hem voorbijgaan, onherroepelijk…lees verder >