Guy de la Bédoyère – De pretoriaanse garde

Guy de la Bédoyère De pretoriaanse garde recensie en informatie boek over de opkomst en ondergang van de keizerlijke lijfwacht in Rome. Op 18 juli 2023 verschijnt bij uitgeverij Omniboek de Nederlandse vertaling van Praetorian, geschreven door de Britse historicus Guy de la Bédoyère.

Guy de la Bédoyère De pretoriaanse garde recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De pretoriaanse garde, De opkomst en ondergang van de keizerlijke lijfwacht in Rome. Het boek is geschreven door Guy de la Bédoyère. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over Romeinse geschiedenis, geschreven door historicus Guy de la Bédoyère.

Guy de la Bédoyère De pretoriaanse garde recensie

De pretoriaanse garde

Opkomst en ondergang van de keizerlijke lijfwacht in Rome

  • Auteur: Guy de la Bédoyère (Engeland)
  • Soort boek: Romeinse geschiedenis
  • Origineel: Praetorian (2018)
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 18 juli 2023
  • Omvang: 416 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 34,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de pretoriaanse garde

In ‘De pretoriaanse garde’ beschrijft Guy de la Bédoyère de geschiedenis van de in 27 v.Chr. opgerichte keizerlijke lijfwacht, die belast was met de bescherming van de zowel de keizer als zijn familie. Door de eeuwen heen bleken de leden niet alleen beschermers en handhavers, maar ook belangrijke politieke spelers. Keizers aan wie ze loyaal waren, maakten ze groot, en keizers die hen niet bevielen, brachten ze meedogenloos ten val, onder wie Caligula, Nero en Pertinax. De macht van de garde was in bepaalde tijden zo groot dat alleen de hoogstbiedende kandidaat keizer kon worden.

‘De pretoriaanse garde’ vertelt de complete geschiedenis van de pretorianen, wier genadeloze ambities pas een halt werden toegeroepen toen keizer Constantijn de garde ontbond. Pretorianen van elke rang komen aan bod in deze brede weergave van de pretoriaanse tijd, waarin De la Bédoyère een nieuw licht werpt op oorlog, wetgeving en de politiek in het Romeinse Rijk.

Bijpassende boeken en informatie