Harry Pearson – Stoempers van de kasseien

Harry Pearson Stoempers van de kasseien recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe boek over de geschiedenis van de wielerklassiekers. In juni 2020 verschijnt bij Karakter Uitgevers de Nederlandse vertaling van The Beast, the Emperor and the Milkman , het wielerboek geschreven door Harry Pearson.

Harry Pearson Stoempers van de kasseien Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Stoempers van de kasseien, een kleurrijke geschiedenis van de wielerklassiekers, geschreven door Harry Pearson. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe wielerboek van Harry Pearson.

Harry Pearson Stoempers van de kasseien Recensie

Stoempers van de kasseien

Een kleurrijke geschiedenis van de wielerklassiekers

  • Schrijvers: Harry Pearson (Engeland)
  • Soort boek: wielerboek, sportboek
  • Origineel: The Beast, the Emperor and the Milkman (2019)
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschijnt: juni 2020
  • Omvang: 368 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek over de wielerklassiekers van Harry Pearson

Met een brute kracht doorboort de stoemper wind, regen, kasseien, zandwegen en bergen. En het liefst allemaal gecombineerd. Wie stoempt, is Hulk op de fiets.

In Stoempers van de kasseien neemt sportjournalist en door wielrennen geobsedeerde Harry Pearson je mee door de striemende regen, die je door de wind haast horizontaal in het gezicht wordt gejaagd, door eindeloze polders, langs klonterige akkerwegen, over kiezen uit de mond klapperende kasseien en langs vele biercafés. Hij beschrijft op kleurrijke wijze meer dan 500 jaar Europese geschiedenis en onderzoekt de personages, de mythen en rivaliteit die van deze contreien een plek maken waar fietsen een religie is en waar de renners in lycra geklede priesters zijn.

Bijpassende boeken en informatie