Hitchcock Compleet Boek over Alfred Hitchcock

Hitchcock Compleet recensie en informatie boek over de films van Alfred Hitchcock. Op 15 september 2020 verschijnt bij Uitgeverij WBOOKS het boek over alle 57 films en 20 tv-films van Alfred Hitchcock.

Hitchcock Compleet Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van de roman Hitchcock compleet. Het boek is geschreven door Bernard Benoliel, Gilles Esposito en Murielle Joudet. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe monografie over de films van Alfred Hitchcock.

Hitchcock Compleet Recensie Boek over de films van Alfred Hitchcock

Hitchcock compleet

Het verhaal van 57 films en 20 tv-films

  • Schrijvers: Bernard Benoliel, Gilles Esposito, Murielle Joudet (Frankrijk)
  • Soort boek: biografie, filmboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 15 september 2020
  • Omvang: 648 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek over Alfred Hitchcock

Hitchcock. De achternaam volstaat. Alfred Hitchcock is een van de meest productie en inventieve grootmeesters in de wereld van de film. Een geheel eigen, onvervalste stijl die doorsijpelde in zowel zijn werk op het witte doek als op de televisie. Psycho, Rear Window, Vertigo, Strangers on a Train, The Birds, North by Northwest. Zijn invloed op de popcultuur is onnavolgbaar.

Als schakel in een tijdperk van grote ontwikkelingen in de kunstvorm – van stomme film naar film met geluid, van zwart-wit naar full colour, van de studio’s in Londen naar de Hollywoodstudio’s – heeft hij generaties van regisseurs beïnvloed: Truffaut, Scorsese, De Palma, Fincher, en nog vele anderen.

In Hitchcock Compleet wordt het integrale oeuvre van de briljante bolleboos vanuit de verschillende kanten van het filmproces belicht. Van productie, casting en distributie tot de ontvangst in de pers en door het grote publiek. Aangevuld met veelzeggende én meer obscure details, anekdotes en achtergrondverhalen die duidelijk maken hoe geniaal deze cinemavernieuwer precies geweest is.

Bijpassende boeken en informatie