Leon Verdonschot Rico Recensie Boek over Rico Verhoeven

Leon Verdonschot Rico Recensie ★★★★ Boek over Rico Verhoeven

Leon Verdonschot Rico Recensie ★★★★ Boek over Rico Verhoeven
Op 22 december 2017 is bij de Voetbal Inside Uitgeverij het boek van Leonverdonschot – Rico, over de wereldberoemde Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven verschenen. Op deze pagina vind je informatie over het boek van Leon Verdonschot – Rico en, nadat het boek door een van onze redacteuren gelezen is, een recensie en waardering.

Een mooi en uitstekend geschreven portret van een fascinerende sportman
Een jaar lang volgde schrijver Leon Verdonschot de wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Hij voerde talloze gesprekken met de mensen die de kickbokser zeer na staan. En dit is nu allemaal samengekomen is het zeer geslaagde en uitstekende sportboek Rico. Het boek is zo goed dat het ongetwijfeld gaat meedingen met de titel beste sportboek van 2017. Dat Leon Verdonschot kan schrijven heeft hij al eerder bewezen. Met name in de prachtige biografie Vos over de veel te vroeg overleden Vlaamse muziekheld Luc de Vos, frontman van de band Gorki. Een boek dat terecht geprezen is. Nu is Verdonschot er weer in geslaagd een uitstekend boek te schrijven. Sterker nog Rico kan zich meten met het beste werk van de alom geprezen schrijver Michel van Egmond.

Een boeiend portret van het Nederlandse sportfenomeen van 2017
Rico Verhoeven, die trouwens door zijn moeder vernoemd is naar Ricardo Tubbs, de donkere hoofdrolspeler uit de tv-serie Miami vice, heeft een verre van gelukkige jeugd gehad. Een moeder die door haar levenswijze niet in staat was haar kinderen op te voeden. Hierdoor belandde Rico bij zijn vader. Zelf een gepassioneerde sporter die zijn zoon een soms keiharde opvoeding gaf. Ondanks, of misschien wel dankzij, deze moeilijke jeugd wist Rico zich te ontwikkeling tot de unieke en zeer succesvolle kickbokser die hij nu is. Leon Verdonschot volgde Rico Verhoeven vrijwel geheel 2017 op de voet. Hij schets de trainingen, de voorbereiding op de wedstrijden, de wedstrijden zelf en de persoonlijke omstandigheden, soms vol geluk maar ook zwaar en dramatisch, zoals de geboorte van zijn derde kind en de aangekondigde euthanasie van zijn vader, waarmee Rico Verhoeven te maken kreeg. Het verslag van de gebeurtenissen wordt afgewisseld met korte hoofdstukken waarin zijn vrouw, familie, vrienden en zakenpartners vertellen over hun relatie met de kickbokser. Verdonschot, zelf trouwens een amateur kickbokser, is erin geslaagd om een zeer goed geschreven en boeiend portret te schrijven van misschien wel het Nederlandse sportfenomeen van 2017. Zeer lezenswaardig. Ook voor wie totaal geen affiniteit heeft met kickboksen. Leon Verdonschot – Rico is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie: Theo Jordaan

LEON VERDONSCHOT – RICO
Boek over Kickbokser Rico Verhoeven
– Titel: Rico
– Schrijver: Leon Verdonschot  (Nederland)
– Soort boek: portret, sportboek
– Uitgever: Voetbal Inside
– Verschenen: 22 december 2017
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Leon Verdonschot – Rico
Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden, trainers, medesporters. Het resultaat is RICO: niet alleen een meeslepend en filmisch geschreven verhaal op de huid van de beste kickbokser ter wereld, maar ook een onthullend inkijk in het persoonlijke leven van Verhoeven. Voor het eerst vertelt hij (en zijn intimi) het verhaal van zijn getroebleerde jeugd. Zijn verstoorde relatie met zijn moeder, en de rol van zijn vader, die hem de eerste jaren trainde maar uiteindelijk buiten Verhoevens sportieve team belandde. Het legde de basis voor een zeer gecompliceerde band, die onlangs tragisch eindigde met het overlijden van Verhoevens vader. RICO is niet alleen een verhaal over sportieve wilskracht en discipline, maar ook een ontroerend verslag van een andere strijd: die om los te komen van je verleden.

Bijpassende Boeken en Informatie
Leon Verdonschot – Vos
Voetbal Inside Boeken Overzicht
Nieuwe Boeken December 2017
Boeken over Boksen
Boeken over Sport