Modeontwerper Iris van Herpen boek

Iris van Herpen – Sculpting the Senses

Iris van Herpen Sculpting the Senses. Op 22 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek met een overzicht van het werk van de Nederlandse modeontwerper Iris van Herpen. Je kunt hier informatie lezen over de inhoud van het foto- en modeboek. Daarnaast er aandacht voor eventuele boekbesprekingen en recensie van Sculptimng the Senses het boek over het werk van Iris van Herpen. Het boek hoort bij de tentoonstelling over haar werk in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs die van 29 november 2023 tot 28 april 2024 te bezoeken is. 

Iris van Herpen Sculpting the Senses

Iris van Herpen is op 5 juni 1984 geboren in het Gelderse dorp Wamel. Ze studeerde modeontwerp aan de ArtEZ Academie voor beeldende kunsten in Arnhem. Tijdens deze opleiding liep ze stage bij Alexander McQueen in Londen en Claudy Jongstra in Amsterdam. Sinds 2007 heeft ze haar eigen succesvolle modelabel. In 2011 werd haar werk voor het eerst tentoongesteld in het Centraal Museum in Utrecht.

Door haar sculpturale en futuristische aanpak heeft Iris van Herpen een grote invloed op de vernieuwing van de mode. Naast haute couture ontwerpt Isris van Herpen ook kleding voor dansvoorstellingen. Hiervoor werkte ze onder andere samen met choreograaf en danser Nanine Linning.

Iris van Herpen Sculpting the Senses

Sculpting the Senses

  • Auteur: Iris van Herpen (Nederland)
  • Soort boek: modeboek, fotoboek
  • Taal: Engels
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 22 november 2023
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 65,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van modeontwerpster Iris van Herpen

Eerbetoon aan de belangrijkste modeontwerper uit Nederland.

Sculpting the Senses biedt een overzicht van Iris van Herpens werk van de afgelopen 16 jaar. Het toont niet alleen de meest iconische designs, maar exploreert op een dieper niveau ook haar toekomstgerichte visie op mode.

Aan de hand van 100 jurken wordt duidelijk hoe zeer de ontwerpster onze visie op ‘Haute Couture’ uitdaagt. Dit boek dompelt je onder in het zintuiglijke universum van van Herpen en verenigt mode, hedendaagse kunst, design en wetenschap aan de hand van negen thema’s die samen de essentie van van Herpens werk vormen.

Sculpting the Senses presents an overview of Iris van Herpen’s work spanning the past 16 years. It not only showcases her most iconic designs but also delves deeper into her visionary approach to fashion. Through the lens of 100 dresses, the book reveals how the designer continually pushes the boundaries of haute couture.

The book invites you to immerse yourself in van Herpen’s captivating sensory universe, where fashion, contemporary art, design and science converge. Organized around nine thematic chapters, the book encapsulates the very essence of van Herpen’s artistic journey.

Bijpassende boeken