Andrea Camilleri Noli me tangere Italiaanse Thriller

Andrea Camilleri - Noli me tangere (Italiaanse Thriller)

ANDREA CAMILLERI – NOLI ME TANGERE (ITALIAANSE THRILLER, 2016)
De nieuwe roman van de succesvolle Italiaanse schrijver Andrea Camilleri – Noli me tangere is geen misdaadroman alhoewel het wel over een verdwijning van een vrouw gaat. Het is een bijzonder vrouwenportret. Noli me tangere van Andres Camilleri verschijnt op 10 oktober 2016 in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Serena Libri. Op deze pagina vind je naast informatie ook een recensie van dit nieuwe boek van Andrea Camilleri

– Titel: Noli me tangere
– Schrijver: Andrea Camilleri ♂ (Italië)
– Genre: misdaadroman, thriller
– Origineel: Noli me tangere (2016)
– Nederlandse vertaling: Els van der Pluijm
– Uitgever: Serena Libri
– Verschijnt: 10 oktober 2016
– Omvang: 200 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 19,95
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Andrea Camilleri Noli me tangere
Noli me tangere van Andrea Camollieri is een bijzondere roman. Verwacht geen klassieke misdaadroman zoals romans over de Siciliaanse commissaris Montalbano. Nee dit is een portret van een bijzondere vrouw. Camilleri die de leeftijd van 90 jaar inmiddels gepasseerd, heeft een zeer vitale, moderne en licht experimentele roman geschreven. Het is een soort van collage die bestaat grotendeels uit dialogen waar tussendoor gelardeerd verschillende documenten, brieven en emails de roman extra diepgang en overtuigingskracht geven. Ondanks deze moderne vorm leest de kleine roman gemakkelijk weg. Dat Andrea Camilleri ook toneelregisseurs is, kun je herkennen aan de kracht van de dialogen. Andrea Camilleri weet vanaf het eerste moment je de roman in te trekken. Hij schets het beeld van een bijzondere vrouw en over de keuzes die zij maakt. Stukje bij beetje wordt duidelijk waarom ze verdwenen is en wat haar motivatie voor de verdwijning is. De sterke dialogen en de mooie en verzorgde stijl zorgen ervoor dat Noli me tangere een fijne leeservaring is. De redactie beoordeelt deze roman met ++++ (uitstekend)

Inhoud Andrea Camilleri – Noli me tangere (Italiaanse Thriller)
Laura Garaudo is een begaafde jonge vrouw, getrouwd met de beroemde schrijver Mattia Todini. Ze schrijft zelf ook en vult haar leven daarnaast met kunst, toneel en mannen. Ze is gezond maar wordt soms overvallen door een neerslachtige bui, een ghibli – dan trekt ze zich enkele dagen terug in de slaapkamer. Na de laatste ghibli gaat ze naar hun zomerhuis in Gonfalone. En dan verdwijnt ze spoorloos. Inspecteur Maurizi wordt ingeschakeld. Maar is er wel sprake van een misdrijf? Of heeft zij zelf, op zoek naar het wezenlijke van het bestaan, de weg naar een ander leven ingeslagen?

Gerelateerde Informatie

Italiaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers 2016 overzicht
Nieuwe Boeken Oktober 2016