Jan Dijkgraaf – Martien Meiland Biografie

Jan Dijkgraaf Martien Meiland Biografie recensie en informatie boek over het televisiefenomeen. Op 30 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij Osjato het boek over Martien Meiland van Jan Dijkgraaf.

Jan Dijkgraaf Martien Meiland Biografie Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer. Het boek is geschreven door Jan Dijkgraaf. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie over Martien Meiland, geschreven door Jan Dijkgraaf.

Jan Dijkgraaf Martien Meiland Biografie Recensie

Martien

Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

  • Schrijver: Jan Dijkgraaf (Nederland)
  • Soort boek: biografie, autobiografie
  • Uitgever: Uitgeverij Osjato
  • Verschijnt: 30 oktober 2020
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Martien Meiland over zijn biografie bij tv-programma OP1

Op maandag 19 oktober 2020 is Martien Meiland te gast om te vertellen over zijn door Jan Dijkgraaf geschreven biografie.

Flaptekst van de biografie van Jan Dijkgraaf

Iedereen kent Martien Meiland van de televisieserie ‘Chateau Meiland’, die op SBS 6 wekelijks (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van ‘m, of je vindt ‘m vréselijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien.

In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hún complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen. Over de jeugd van Martien, met zijn alcoholische vader Nico en zijn al op 45-jarige leeftijd overleden moeder Nel. Over zijn relatie met broer Jaap, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. Over de Meilanden, de Duivenvoordens en de Renkema’s. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor “de lelijkste man die ik ooit heb gezien” en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette. Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen. Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. Over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk. Over de serie ‘Chateau Meiland’, die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Over het vertrek van Caroline en Nadège. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld. Over de Gouden Televizier Ring. Over… álles! Wie de biografie ‘Martien – van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ uit heeft, heeft gelachen, een traantje weggepinkt én kan een echt oordeel over hem vellen.

Bijpassende boeken en informatie