JanGeert van der Post – Kogels, dollars en ambities

JanGeert van der Post Kogels, dollars en ambities recensie en informatie boek over macht en politiek in Nicaragua. Op 21 oktober 2021 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het nieuwe boek over Nicaragua geschreven door JanGeert van der Post.

JanGeert van der Post Kogels, dollars en ambities recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Kogels, dollars en ambities, Macht en politiek in Nicaragua. Het boek is geschreven door JanGeert van der Post. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over de Nicaraguaanse politiek en machtstrijd, geschreven door JanGeert van der Post.

JanGeert van der Post Kogels, dollars en ambities Boek over Nicaragua

Kogels, dollars en ambities

Macht en politiek in Nicaragua

  • Schrijver: JanGeert van der Post (Nederland)
  • Soort boek; non-fictie
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 21 oktober 2021
  • Omvang: 456 pagina’s
  • Prijs: € 27,50 – € 32,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over macht en politiek in Nicaragua

De strijd om de macht in Nicaragua kent vanaf het moment dat de Spaanse kolonisator verdween aan het begin van de negentiende eeuw een cyclische beweging. Het is een geschiedenis van corruptie, opstand, burgeroorlog en dictatoriaal bewind. Kogels, dollars en ambities beschrijft deze lange, wanhopige zoektocht van Nicaragua naar onafhankelijkheid, soevereiniteit en economische ontwikkeling.

In weerwil van de drang naar onafhankelijkheid maakten sterke leiders uit zowel conservatieve als liberale hoek de toekomst van het land afhankelijk van buitenlandse steun. De Sandinistische Volksrevolutie van 1979 leek een doorbraak. Maar de Verenigde Staten keken mee bij de machtsstrijd in hun achtertuin en mengden zich steeds opnieuw in militaire en economische zaken, met alle gevolgen van dien. Het Nicaraguaanse staatsbestel kwam nooit tot een ware democratische ontwikkeling.

JanGeert van der Post is voormalig ontwikkelingswerker in Latijns-Amerika en Afrika. Hij was ruim tien jaar actief in Nicaragua. Eerder publiceerde hij over de historie van het Nicaraguakanaal (2014).

Bijpassende boeken en informatie