Jasper Krabbé – Super Saturation

Jasper Krabbé Super Saturation boek recensie en informatie over de inhoud. Op 31 januari 2023 verschijnt het kunstboek en catalogus Jasper Krabbé Super Saturation, bij de gelijknamige tentoonstelling in Slot Zeist, 31 januari – 10 april 2023, uitgegeven door WBOOKS.

Jasper Krabbé Super Saturation recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het kunstboek Jasper Krabbé Super Saturation. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in Slot Zeist

Jasper Krabbé Super Saturation boek recensie

Super Saturation

  • Kunstenaar: Jasper Krabbé (Nederland)
  • Soort boek: catalogus, kunstboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 31 januari 2023
  • Omvang: 128 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 39,95
  • Boek bestellen bij: Libris
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek van schilder Jasper Krabbé

‘Super Saturation’ verwijst naar de verzadigde kleuren die Jasper Krabbé recent is gaan gebruiken. En ook naar de verzadiging aan beelden die via social media, nieuws en internet op ons afkomen. Hieruit destilleert Krabbé zijn schilderijen zorgvuldig. Hij omschrijft het zo: ‘De veelheid, snelheid en gelijktijdigheid waarmee gebeurtenissen nu zichtbaar worden, zijn ongeëvenaard en geven een nieuwe energie en vrijheid’.

Krabbé stuurt de kijker en wijst deze op vergeten hoofdstukken uit de kunstgeschiedenis. Daarbij eert hij een aantal van zijn helden en belicht hij de schoonheid van langzaam vervagende persoonlijke herinneringen.

In dit boek krijgen portretten van vrienden een plek, maar ook van onbekenden die de kunstenaar bijzonder raken. Zoals pro skater Clyde Semmoh, een jeugdvriend van Krabbé die twee jaar geleden overleed, of een dakloze man op Venice Beach in Los Angeles. De Amerikaanse Honey Dijon, black trans woman dj en activiste of Dr. Rat, de eerste graffiti schrijver van Amsterdam. Volgens de kunstenaar hedendaagse helden, om hun moed en om het eigen pad dat ze kozen.

Verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Slot Zeist, 31 januari – 10 april 2023.

Bijpassende boeken en informatie