Jasper van Kuijk – Bonusland

Jasper van Kuijk Bonusland recensie en informatie boek over een jaar immigrant op het Zweedse platteland. Op 22 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Querido het boek over wonen en leven in Zweden van Jasper van Kuijk.

Jasper van Kijk Bonusland recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Bonusland, Een jaar immigrant op het Zweedse platteland. Het boek is geschreven door Jasper van Kuijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over Zweden van Jasper van Kuijk.

Jasper van Kuijk Bonusland Recensie

Bonusland

Een jaar immigrant op het Zweedse platteland

  • Schrijver: Jasper van Kuijk (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 22 juni 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Recensie en waardering van Bonusland

  • “Met enige regelmaat ging Jasper van Kuijk op vakantie in zijn moederland, Zweden, het land waar zijn moeder vandaan komt. Maar zijn band met Zweden beperkte zich tot voorkort tot zo nu en dan een reis. Tot er iets ging knagen en hij meer wilde ervaren van het grootste Scandinavische land. Samen met zijn gezin besluit hij om een jaar in Zweden te gaan wonen, werken en leven om echt te kunnen ervaren hoe het er is. Van de drukke stad Delft naar een dunbevolkt dorpje in de buurt van de stad Karlstad. Op aanstekelijke wijze verhaalt Jasper van Kuijk over de belevenissen en ervaring in zijn moederland Zweden. En omdat ze de eerste helft van 2020 nog in het land zijn, krijgen ook zij de corona-pandemie mee. Bonusland is een goed geschreven verslag van een jaar in Zweden, een zoektocht naar persoonlijke wortels en de landsaard van de bevolking in relatie tot het Nederlanderschap. En passend geeft Van Kuijk bovendien een nuancerende blik op het Zweedse coronabeleid dat in Nederland vaak op een veel te eenzijdige wijze is besproken.” (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗∗ )

Flaptekst van het boek over Zweden van Jasper van Kuijk

Een jaar lang verruilden Jasper van Kuijk, zijn vrouw Ems en hun drie zoons (Acht, Zes en Vier) de Delftse binnenstad voor het Zweedse platteland nabij Karlstad. Zweden: het land van Van Kuijks moeder, zijn bonusland. Ze zagen het als een kans om de Zweedse taal en cultuur beter te leren kennen en de drukte en dynamiek van het leven in de stad achter zich te laten.

Uiterst geestig en liefdevol beschrijft Van Kuijk wat zo’n emigratie behelst. De uitdaging om een heel leven te verplaatsen: het zoeken van een school en een huis, gedoe met autoriteiten als gemeente en belastingdienst, je plek en draai vinden in een gemeenschap. Het romantische idee van een ideaal land waar je wilde aardbeien kunt plukken en elanden in je tuin kunt zien lopen tegenover de realistische, soms minder rooskleurige werkelijkheid.

Bijpassende boeken en informatie