Jean Pierre Rawie – Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten

Jean Pierre Rawie Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten recensie en informatie over het boek met columns. Op 7 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus deze bundel met columns uit het Dagblad van het Noorden van de Nederlandse dichter en schrijver Jean Pierre Rawie.

Jean Pierre Rawie Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de bundel met columns uit het Dagblad van het Noord, Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten. Het boek is geschreven door Herman Brusselmans. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek met columns van Jean Pierre Rawie.

Jean Pierre Rawie Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten Recensie

Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten

  • Schrijver: Jean Pierre Rawie (Nederland)
  • Soort boek: columns
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 7 oktober 2022
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 30,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek met columns van Jean Pierre Rawie

Sinds meer dan twaalf jaar schrijft Jean Pierre Rawie meer proza dan poëzie, in de vorm van een wekelijkse bijdrage aan het Dagblad van het Noorden. Beschreef hij daarin aanvankelijk zijn omgang met familieleden, trawanten en passanten, in de loop der jaren zijn deze schrifturen uitgegroeid tot een unieke autobiografie van een van de meestgelezen en meest beminde dichters van ons taalgebied.

Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten is de even amusante als weemoedige weerslag van Rawies vertredingen door een steeds merkwaardiger wereld. Gewapend met zijn onafscheidelijke wandelstok betreedt de dichter nog altijd edelmoedig het slagveld dat beschaving heet, en wijst hij soms pijnlijk precies, maar altijd met een glimlach, zijn minder beschaafde medemens terecht. Zelfs de vleerpest vermocht Rawies gevoel voor stijl en eloquentie niet te breken.

Jean Pierre Rawie (Scheveningen, 1951) is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Zijn bundel Onmogelijk geluk behoort tot de succesvolste dichtbundels aller tijden. Rawie ontving in 2008 de Charlotte Köhler Prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 publiceerde hij Een luchtbel in een vluchtige rivier, een verzameling poëzievertalingen met commentaar.

Bijpassende boeken en informatie