Jeroen Theunissen – Ik = cartograaf

Jeroen Theunissen Ik = cartograaf recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe autobiografische boek van de Vlaamse schrijver. Op 3 mei 2022 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij het nieuwe boek van de Belgische schrijver Jeroen Theunissen.

Jeroen Theunissen Ik = cartograaf recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Ik = cartograaf. Het boek is geschreven door Jeroen Theunissen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe autobiografische boek van de Belgische schrijver Jeroen Theunissen.

Jeroen Theunissen Ik=cartograaf Recensie

Ik = cartograaf

  • Schrijver: Jeroen Theunissen (België)
  • Soort boek: reisverhalen, wandelboek
  • Uitgever: De Bezige bij
  • Verschijnt: 3 mei 2022
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek van Jeroen Theunissen

Toen hij een jaar of twintig was, vond Jeroen Theunissen in een reiswinkeltje een kaart van Europa waarop dikke purperen lijnen langeafstandswandelingen markeerden. Wanneer de schrijver jaren later last krijgt van melancholie, angstaanvallen en depressies, en zich gevangen voelt in een ongelukkig huwelijk, laat hij alles en iedereen achter, ook en vooral zijn twee kinderen, en begint aan een zes maanden durende wandeltocht van Zuidwest-Ierland tot aan de Bosporus.

Jeroen Theunissen treedt zo in de voetsporen van de Brit Patrick Leigh Fermor, die al in 1933 te voet van Hoek van Holland naar Constantinopel reisde, dwars door een Europa dat zich op een scharniermoment bevond – Adolf Hitler was immers net aan de macht gekomen. Het Europa waar Theunissen doorheen wandelt kampt opnieuw met heel wat problemen: klimaatverandering, nationalisme en een vluchtelingencrisis. In Ik = cartograaf tekent Theunissen een persoonlijke kaart van Europa, het continent dat hij graag zijn thuis wil noemen.

Bijpassende boeken en informatie