Jesper Stein – Solo Recensie ∗∗∗∗

Jesper Stein Solo recensie boekbespreking waardering en informatie over deze nieuwe Axel Steen thriller uit Denemarken. Op 15 april 2019 verschijnt bij Karakter Uitgevers de nieuwe Deense thriller van Jesper Stein Solo.

Jesper Stein Solo Recensie

De Deense schrijver Jesper Stein heeft inmiddels een aantal thrillers geschreven met in de hoofdrol Axel Steen. Solo is al weer het zevende deel in deze reeks. Inmiddels is Axel Steen niet meer werkzaam voor de politie. Hij heeft gekozen voor een lucratieve baan als persoonlijk beveiliger bij een succesvol investeringsbank. De bedoeling van Axel Steen was afstand nemen van zijn verleden maar demonen van traumatische gebeurtenissen uit zijn vorige leven spelen hem nog steeds parten.

Jesper Stein Solo Recensie

Als een medewerker van de bank wordt betrapt op malversaties zet dit een reeks van gebeurtenissen in gang, culminerend in de onvoering van de vrouw van de bankdirecteur. Op de achtergrond speelt ook de moord op een immigrant in een kelder in Kopenhagen. De voormalige collega van Steen, Vicki Thomsen, gaat het onderzoek leiden. Ze heeft grote problemen de daders te vinden. Er blijken lijntjes naar Syrië te lopen. En Axel Steen is in het verleden betrokken geweest bij de vermoorde persoon. De twee blijken elkaar hard nodig te hebben bij het oplossen van beide zaken.

Uitstekende en boeiende thriller met een complexe hoofdpersoon

Jesper Stein is het ook nu weer gelukt om een spannende thriller te schrijven. Het plot is sterk en zijn schrijfstijl intens. Bovendien zijn hij zijn hoofdpersonen niet onverdeeld sympathiek. In het bijzonder is dit voor Axel Steen het geval. Wat Stein de mogelijkheid geeft om hem beslissingen te laten nemen die niet perse samenvallen met datgene wat de lezer zou willen en verwacht. Kortom Solo is een uitstekende, boeiende thriller met een complexe hoofdpersoon die gewaardeerd is met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Jesper Stein – Solo

Axel Steen thriller

  • Schrijver: Jesper Stein (Denemarken)
  • Soort boek: Deense thriller
  • Origineel: Solo 
  • Nederlandse vertaling: Corry van Bree
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschenen: 15 april 2019
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de Deense thriller

Axel Steen heeft zijn leven bij de politie achter zich gelaten en is hoofd beveiliging van een internationale investeringsbank geworden. Hij kijkt uit naar de zomervakantie met zijn vrouw en dochter wanneer een vertrouwde werknemer van de bank wordt betrapt op een miljoenenzwendel. Axel moet hem ontslaan, discreet en zonder dat de politie erbij betrokken wordt. Het is het begin van een fatale reeks gebeurtenissen in een wereld waarin geld heilig is.

Tegelijkertijd wordt een jonge immigrant vermoord gevonden in een kelder. Axels voormalige collega Vicki Thomsen leidt het onderzoek. Zij komt hevig onder druk te staan omdat niemand in uit de omgeving met de politie wil praten. Er lopen lijnen naar Syrië en alles wordt nog ingewikkelder als blijkt dat de vermoorde immigrant in het geheim nauw contact met de politie had. En met één agent in het bijzonder: Axel Steen.

Bijpassende Boeken en Informatie