Jo Berten – Brugge, stad van water

Jo Berten Brugge, stad van water recensie en informatie over de inhoud van het geschiedenisboek van de Vlaamse stad. Op 27 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts dit boek over de geschiedenis van de beroemde Vlaamse stad Brugge, geschreven door de Vlaamse stadsgids Jo Berten.

Jo Berten Brugge stad van water recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Brugge, stad van water, Biografie van een stad. Het boek is geschreven door Jo Berten. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over Brugge en Damme van de stadsgids en schrijver Jo Berten.

Jo Berten Brugge stad van water Recensie

Brugge, stad van water

Biografie van een stad

  • Schrijver: Jo Berten (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  • Verschijnt: 27 oktober 2022
  • Omvang: 214 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs; € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van het boek over Brugge

  • Na het boek over de geschiedenis van de Vlaamse stad Gent, heeft uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts nu een boek het licht doen schijnen of de geschiedenis van Brugge. Op lichtvoetige wijze verhaalt stadsgids Jo Berten op anekdotische wijze over de geschiedenis van de veelbewogen stad in West-Vlaanderen. Wat het boek vooral aantrekkelijk maakt is dat in de tekst de verhalen doorklinken die een goede stadsgids vertelt om zijn meelopende publiek te blijven boeien van begin tot eind. Bovendien beperkt Jo Berten zich niet tot Brugge alleen maar ook ruim aandacht besteed aan het nabij gelegen Damme.  Al met al is Jo Berten erin geslaagd een uitstekende en boeiende geschiedenis te schrijven van de Vlaamse stad boordevol bekende en minder bekende verhalen. Het zou fijn zijn als uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts de reeks verder doorzet met andere boeken over Vlaamse steden en misschien zelfs Nederlandse.  (Allesoverboekenenschrijvers, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek over Brugge

Jo Berten gidst al vele jaren toeristen, belangstellenden en jongeren doorheen zijn stad, Brugge. Hij is een vat vol kennis én anekdotiek. Wat hij weet en wat hij te vertellen heeft over Brugge, deelt hij nu met het publiek. De essentie van zijn geliefde stad Brugge is voor hem ‘water’, in al zijn vormen en aspecten. Er is de verbinding met de zee natuurlijk, via het Zwin en via Zeebrugge dat uitgegroeid is tot een Europese tophaven. Er zijn natuurlijk de reien, ooit handelswegen, nu een bron van vaarplezier. Er was altijd de handel over het water die luxe, grondstoffen, weefsels en beursactiviteiten in de stad bracht. Er is de architectuur van de stadsgebouwen weerspiegeld in het water en de literatuur die uit het water put om over de stad te vertellen. En er is het wijwater dat symbool staat voor de roomse natuur van de stad ooit.

Dat alles samen maakt(e) van Brugge een stad van water, en dit boek een parel boeiende geschiedschrijving.

Lut De Paepe Gent Stad van opstand RecensieLut De Paepe (België) – Gent, stad van opstand
Biografie van een stad
geschiedenisboek
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Verschijnt: 3 oktober 2022

Bijpassende boeken en informatie