Johan Op de Beeck – Versailles

Johan Op de Beeck Versailles recensie en informatie boek over de wervelende geschiedenis van het beroemdste kasteel ter wereld. Op 16 oktober 2023 verschijnt bij uitgeverij Horizon het nieuwe boek van de Vlaamse geschiedkundig auteur Johan Op de Beeck.

Johan Op de Beeck Versailles recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Versailles, De wervelende geschiedenis van het beroemdste kasteel ter wereld. Het boek is geschreven door Johan Op de Beeck. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over de geschiedenis van het kasteel van Versailles, geschreven door Johan Op de Beeck.

Johan Op de Beeck Versailles recensie

Versailles

De wervelende geschiedenis van het beroemdste kasteel ter wereld

  • Auteur: Johan Op de Beeck (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Horizon
  • Verschijnt: 16 oktober 2023
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 39,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over het kasteel van Versailles

Het jachtpaviljoen van Lodewijk XIII werd door Lodewijk XIV uitgebouwd tot een van de grootste, mooiste en duurste kastelen ter wereld. Versailles werd een machtscentrum vol intriges, grote politieke gebeurtenissen, schandalen en liaisons dangereuses. Tijdens de Franse Revolutie werd het bijna gesloopt, later werd het compleet verbouwd tot museum. Nog steeds is het een forum van wereldgeschiedenis. De Eerste Wereldoorlog werd er in 1919 beëindigd. Hitler haatte Versailles. De geallieerden bombardeerden het. Meesterverteller Johan Op de Beeck beschrijft majestueus vier eeuwen Versailles.

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018), het tweedelige De Franse Revolutie (2022) en vijf bejubelde boeken over het napoleontische tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), de tweedelige biografie Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

Bijpassende boeken en informatie