Handboek voor de bloementuin

Judith van Lent – Handboek voor de bloementuin

Judith van Lent Handboek voor de bloementuin. Op 12 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het nieuwste tuinboek van Judith van Lent over de bloementuin.  Je leest hier informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Judith van Lent Handboek voor de bloementuin recensie

Ook is er  er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Handboek voor de bloementuin, geschreven door Judith van Lent.

Judith van Lent boeken en informatie

Judith van Lent is landschapsarchitect en oprichter van de succesvolle tuinontwerpstudio Studio May & June en is een fenomeen op Instagram. Bovendien heeft ze een webshop, een eigen magazine, masterclasses en een videokanaal en is een belangrijk gezicht van Dille & Kamille. Handboek voor de bloementuin is het eerste tuinboek van Judith van Lent dat wordt uitgegeven.

Judith van Lent Handboek voor de bloementuin

Handboek voor de bloementuin

Het hele jaar door bloeiende borders in je tuin

  • Auteur: Judith van Lent (Nederland)
  • Soort boek: tuinboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 12 maart 2024
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 34,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe tuinboek van Judith van Lent

Ontwerp en beplant zelf een bloeiende tuin.

Stel je eens voor dat je elke dag, van lente tot winter, kunt genieten van een bloemrijk uitzicht in de tuin. De meest gestelde vraag door tuiniers is hoe ze hun tuin jaarrond mooi en interessant kunnen houden. En dat ook nog eens op een ecologisch verantwoorde manier, zodat insecten en vogels ervan kunnen meegenieten.

In dit alomvattende handboek leert landschapsarchitect en MAY & JUNE-oprichter Judith van Lent je van A tot Z hoe beplanting de tuin op alle manieren kan versterken. Met veel oog voor detail deelt ze welke planten, heesters en bomen je per seizoen kunt toevoegen aan de tuin, maar ook welke rol deze beplanting vervult in een border. Zonder het te ingewikkeld te maken laat Judith je zien hoe je een beplantingsplan maakt waar in elk seizoen iets te beleven is, om al deze planten vervolgens te combineren tot een droomborder.

Judith staat ook bekend om haar ‘plukproof’ tuinen, ingericht met als doel de tuin als bloemenwinkel te kunnen gebruiken. Daarbij beperkt ze zich niet alleen maar tot vaste planten, ook bloembollen, eenjarigen, kruiden, heesters en bomen komen uitgebreid aan bod. Per seizoen laat ze zien welke bos bloemen geplukt kan worden uit de tuin.

Met behulp van uitgebreide plantenlijsten, voorbeeld beplantingsplannen en verdiepende theorie ben je klaar om dit zelf toe te passen.

Of je nu een compleet nieuwe tuin wil inkleuren met beplanting of een wat oudere tuin wil opfrissen, met dit inspirerende boek creëer je een duurzaam totaalplaatje van mooie en sterk bloeiende borders.

Bijpassende boeken