Kasper van Beek Vogelvrij Recensie

Kasper van Beek Vogelvrij Recensie Waardering en Informatie. Op 24 april 2018 is bij Uitgeverij Cargo de Nederlandse thriller van Kasper van Beek – Vogelvrij verschenen. Op deze pagina kun je de Kasper van Beek Vogelvrij recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek lezen.

Kasper van Beek Vogelvrij Recensie

Kasper van Beek Vogelvrij Recensie

Vogelvrij is het thrillerdebuut van de Nederlandse schrijver Kasper van Beek. Op de achterflap van het boek is een zeer lovende aanprijzing opgenomen van Tomas Ross, een van de meest succesvolle Nederlandse thrillerschrijvers van dit moment. De verwachting voorafgaand aan het lezen van de thriller is dus hoog. Maar wordt deze verwachting ook ingevuld? Het antwoord hierop is een volmondig ja!

Nachtmerries blijken een keiharde realiteit te bevatten

Hoofdpersoon Olaf werkt al jaren als jurist voor het bedrijf van zijn schoonvader. Helemaal gelukkig lijkt hij niet te zijn met zijn leven en zijn werk. En tijdens de nachtelijke uren heeft hij last van nachtmerries. Hij ontvangt een anoniem opgestuurde foto waar Olaf op staat met een voor hem onbekende man op een plek die hij niet kent. De foto verontrust hem. Waarom is hij opgestuurd? En wie staat er op de foto? En als hij tijdens een “verplicht” bezoek aan het jaarlijkse bedrijfsfeest er door een vrouwelijke collega, Mila, op wordt gewezen dat er iets aan de hand is, neemt de ongerustheid toe. Hij wil weten wie de man is op de foto en gaat op zoek. Een zoektocht die hij samen onderneemt met Mila waarbij hun leven letterlijk op het spel komt te staan. De zoektocht leidt naar Finland en de nachtmerries blijken een keiharde realiteit.

Verrassende plotwendingen en een origineel, goed doordacht verhaal

Kasper van Beek is erin geslaagd om een uitstekende thriller te schrijven met een aantal verrassende plotwendingen en een origineel en goed doordacht verhaal. De spanning wordt al snel opgebouwd. Gelukkig weet Kasper van Beek regelmatig te verrassen waardoor de thriller van begin tot eind spannend blijft. Kortom Vogelvrij is een zeer geslaagd Nederlands thrillerdebuut te noemen dat is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Kasper van Beek – Vogelvrij

 • Titel: Vogelvrij
 • Schrijver: Kasper van Beek (Nederland)
 • Soort boek: Nederlandse thriller
 • Uitgever: Uitgeverij Cargo
 • Verschenen: 24 april 2018
 • Omvang; 286 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Prijs: € 19,99 / € 9,99
 • Waardering: ★★★ (uitstekend) Theo Jordaan

Flaptekst Kasper van Beek – Vogelvrij

Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn arm om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten. Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

Kasper van Beek Informatie

 • Geboren: 1985
 • Geboorteplaats: Amsterdam, Nederland
 • Discipline: film- en tv-producent, schrijver
 • Boeken: thrillers

Bijpassende Boeken en Informatie