Kasteel Biljoen Boek

Kasteel Biljoen Boek Recensie en informatie over het kasteel, de bewoners en het landschap. Op 17 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij WBOOKS dit koffietafelboek over het kasteel in Gelderland.

Kasteel Biljoen Boek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Biljoen, kasteel, bewoners, landschap. Het boek is geschreven door diverse auteurs. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe boek over dit bijzondere Gelderse kasteel.

Kasteel Biljoen Boek Recensie

Biljoen

Kasteel, bewoners, landschap

  • Schrijvers: Diverse auteurs
  • Soort boek: geschiedenisboek, monografie
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 17 november 2020
  • Omvang: 360 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Waardering voor het boek

  • “Groot van formaat, dik en rijk geïllustreerd en zeer geschikt als koffietafelboek.” (de Gelderlander)

Flaptekst van het boek over kasteel, bewoners en landschap Biljoen

Biljoen is een voor Nederland uniek landgoed in Velp met internationale allure. Tot in Münster, Berlijn en Monaco is gezocht naar ingrediënten voor nieuwe verhalen over Biljoen. Dichterbij huis bleken zich nog tientallen archiefdozen te bevinden met nog nooit geraadpleegde brieven en kasboeken.

Biljoen | Kasteel, bewoners, landgoed werpt op basis van diepgravend onderzoek een verrassend licht op de hoogtepunten, maar ook op de minder befaamde episodes uit een geschiedenis die bijna duizend jaar teruggaat. Bekende auteurs als Luuc Kooijmans, Ileen Montijn en Luc Panhuysen vertellen ‘het verhaal van Biljoen’ in een breed cultuur-historisch kader.

Luc Panhuysen schreef het hoofdstuk ‘De grote zaal en de wijde wereld’ over de reislustige kasteelheer Johan Frederik Willem van Spaen (1746-1827). In dit filmpje vertelt Panhuysen ons meer over de sublieme ambities van Van Spaen met het oog op de inrichting van het landschap en de indrukwekkende grote zaal.

De grote zaal wordt vanwege het fraaie stucwerk uit de jaren 1780-1782 ook wel aangeduid als stuczaal. Het stucwerk door Hermanus Bader is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en gebaseerd op diverse prenten van de Italiaanse graficus Giovanni Battista Piranesi. Het is de sleutel tot internationale faam voor Biljoen.

De bijzondere vormgeving van Biljoen | Kasteel, bewoners landgoed en vele afbeeldingen van het landgoed en kunstobjecten zoals wandtapijten, maken deze uitgave tot een eersteklas kijkboek. Een juweel van een boek voor alle liefhebbers van kastelen, tuinen en landgoederen.

Bijpassende boeken en informatie