Leendert J. Joosse – Drie keer verkocht in een vreemd land

Leendert J. Joosse Drie keer verkocht in een vreemd land recensie en informatie boek over Nederlanders in Noord-Afrikaanse slavernij 1600-1800. Op 15 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het nieuwe boek geschreven door de Nederlandse historicus Leendert J. Joosse.

Leendert J. Joosse Drie keer verkocht in een vreemd land recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het geschiedenisboek Drie keer verkocht in een vreemd land, Nederlanders in Noord-Afrikaanse slavernij 1600-1800. Het boek is geschreven door Leendert J. Joosse. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse historicus en schrijver Leendert J. Joosse.

Leendert J. Joosse Drie keer verkocht in een vreemd land recensie

Drie keer verkocht in een vreemd land

Nederlanders in Noord-Afrikaanse slavernij 1600-1800

  • Auteur: Leendert J. Joosse (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 15 juni 2023
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over Nederlanders in Noord-Afrikaanse slavernij 1600-1800

‘Hoeveel tranen moeten er nog meer vloeien voor hen die snakken naar vrijlating?’ Het is zomaar een zin uit 1696 van de consul in Marokko over gekaapte Nederlanders. Was het normaal dat ze meermalen werden verkocht en tot slaaf gemaakt vanwege Barbarijse kaperacties? Hoe zwaar was het bestaan van deze slaven en hoe omvangrijk hun aantal? Het blijkt dat slechts een vijfde deel van hen terugkeerde, ondanks dat verwanten en lokale overheden zich inspanden om hen terug te kopen. Barbarijse staten trokken collectief profijt van het losgeld. Een evenwichtige kijk op Barbarijse kapers opent een nieuw venster op een wereld waarin collectief kaper- en staatsbelang zwaarder telden dan het lot van een individu.

Bijpassende boeken en informatie