LEGO boeken

LEGO boeken

LEGO boeken. Welke nieuwe LEGO boeken verschijnen er? Wat zijn de LEGO-modellen modellen, voorbeelden en bouwtekeningen waarvoor de uitleg en informatie zijn opgenomen.

LEGO boeken

Bouwen met LEGO® spreekt enorm tot de verbeelding en tegenwoordig zowel voor jong als oud. Uiteraard spelen kinderen vaak urenlang met het populaire speelgoed dat oorspronkelijk uit Denemarken komt. Maar ook voor volwassenen is het bouwen uitgegroeid tot een echte hobby. Uren, nee zelfs dagen lang werken sommige mannen en vrouwen aan de meest ingenieuze bouwwerken.

Om de LEGO-bouwers op weg te helpen verschijnen er met regelmaat boeken met bouwideeën en -tips voor zowel jong als oud.

Overzicht van nieuwe LEGO boeken

Onderstaan is het overzicht te vinden met nieuwe boeken vol LEGO-objecten die je zelf kunt bouwen. Het overzicht van de boeken is ingedeeld op verschijningsdatum. De nieuwste boeken staan bovenaan.

Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte

Bouwen met steentjes die je hebt

  • Supercoole LEGO ideeën uit de ruimteAuteur: Sarah Dees
  • Soort boek: LEGO-boek, hobbyboek
  • Uitgever: Condor, LEGO ideeën deel 5
  • Verschijnt: 18 oktober 2023
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 18,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Inhoud boek: Gebruik je LEGO steentjes voor de leukste ruimtebouwsels. Maak eindeloze, ongelooflijke sterrenstelsels, ruimtevaartschepen en raketten. Geef je creaties een eigen draai: voeg nieuwe motoren toe aan je snelle spaceshuttle of raket, verzorg een make-over voor je aliens en verander de kleuren van de maanwagen…lees verder >

Meer boeken met LEGO bouwtips

Het onderstaand overzicht met boeken vol LEGO bouwtips en -ideeën is ingedeeld op datum van uitgave. Bovenaan staan de nieuwste boeken.

Groot Lego ideeënboekGroot Lego ideeënboek
Jij kan alles bouwen! Nieuwe modellen
LEGO-boek, hobbyboek
Uitgever: Big Balloon
Verschijnt: 4 oktober 2022

Sarah Dees Het grote boek vol geniale LEGO ideeënSarah Dees – Het grote boek vol geniale LEGO ideeën
LEGO ideeën deel 4
LEGO-boek, hobbyboek
Uitgever: Condor
Verschijnt: 14 september 2022


Informatie over LEGO©

In 1916 begon Ole Kirk Christiansen in het Deense stadje Billund een houtbewerkingsbedrijf voor meubels. In de jaren dertig van de vorige een ging hij ook houten speelgoed maken dat hij ging aanbieden onder de naam LEGO wat een afkorting is van de twee Deense woorden leg godt die letterlijk speel goed betekenen.

Na de Tweede Wereldoorlog, 1947, besloot Christiansen de LEGO bouwsteentjes in kunststof te gaan maken, min of meer zoals wij die nu kennen. Echter de legosteentjes waren van een niet al te beste kwaliteit, wat de populariteit van het speelgoed niet ten goede kwam.

Nadat in 1958 Ole Kirk Christiansen overleed ging zijn zoon Godtfred door met het bedrijf. Een brand in een opslagloods waardoor het meeste houten speelgoed in vlammen opging zorgde ervoor dat hij zich alleen nog maar ging toeleggen op het LEGO van kunststof zoals wij dat nu kennen. De kwaliteit nam snel toe en tegelijkertijd de populariteit, zeker toen het in 1961 ook in de Verenigde Staten en Canada werd verkocht.

Inmiddels is het Deense familiebedrijf de grootste speelgoedfabrikant van Europa en de op één na grootste ter wereld met een miljardenomzet. Bovendien is het een van de meest iconische merken ter wereld dat zich niet alleen meer richt op kinderen maar ook volwassen weet te verleiden tot bouwen en experimenteren.


Bijpassende boeken en informatie

Afbeelding bovenzijde: G. Carrie (Unsplash)