Lesereise Israel – Reisverhalen uit Israël

Lesereise Israel Reisverhalen recensie en informatie over dit boek met verhalen uit Israël. Op 20 februari 2020 verscheen bij Uitgeverij Picus Verlag dit Duitstalige boek met reisverhalen over Israël, geschreven door Gil Yaron.

Lesereise Israel Reisverhalen Recensie en informatie

Het is best een uitdaging om een helder en afgewogen portret te schetsen van een gecompliceerd land als Israël. Toch is dat precries waar in journalist en schrijver Gil Yaron op uitstekende wijze in slaagt in zijn boek Lesereise Israel. Zelf geboren in Haifa, groeide hij op in de Duitse stad Düsseldorf om na afronding van zijn opleiding als moleculairbioloog terug te keren naar zijn geboorteland.

Zijn wetenschappelijke carrière heeft hij geruime tijd geleden achter zich gelaten om in plaats hiervan aan de slag te gaan als journalist en verslaggever. Hij werkt inmiddels al geruime tijd voor een aantal Duitse kranten en tijdschriften zoals Die Welt en FOCUS.

Lesereise Israel Reisverhalen Recensie001Boek-Bestellen

Zijn nieuwe boek is verschenen in de de uitstekende reeks boeken over landen, steden en streken die al jarenlang wordt uitgegeven door de Oostenrijkse uitgeverij Picus Verlag. Hij schetst een beeld van Israël via een aantal boeiende en geslaagde portretten van Israëli uit alle geledingen van het land. Hij vertelt het verhaal een hoedenmaker die hoeden maakt voor ultra-orthodoxe joden. Er blijken vele tientallen stromingen te zijn in de orthodixie die elke hun eigen specifieke hoed en haardracht hebben.

Boeiende portretten schetsen een uitstekend beeld van de complexiteit van Israël

Hij vertelt over opkomst van hoog opgeleide Palestijnen die het ondanks alle drempels die ze moeten overwinnen toch meer en meer een betere positie in het land weten te veroveren. Desondanks is de tweedeling nog steeds in extremis merkbaar. Het rijke culinaire leven van Tel Aviv passeert de revue. Evengoed als de meer en meer toenemende macht van ultraorthodoxe joden. Zeer interessant is ook de groeiende Russische gemeenschap in het land. Inmiddels zijn er ruim een miljoen Russische joden het land ingekomen na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. En dit is slechts een greep uit de rijke verhalen die dit boeiende en goed geschreven boek bevat. Het zou geen slecht idee zijn als er een uitgever is dit het boek in Nederlandse vertaling uitgeeft. Lesereise Israel is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Lesereise Israel

  • Schrijver: Gil Yaron
  • Soort boek: Israël reisverhalen
  • Taal: Duits
  • Uitgever: Picus Verlag
  • Verschijnt: 20 februari 2020
  • Omvang: 132 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering boek: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek met Israël reisverhalen

Israel, die Wiege der drei monotheistischen Religionen, ist nicht bloß einer der unruhigsten Orte der Welt, sondern auch ein lebendiger, jugendlicher Mikrokosmos, in dem Moderne und Tradition, Abendland und Morgenland mit- und nebeneinander bestehen.

Ein arabischer Siedler, humorvolle ultraorthodoxe Juden und ein israelischer Elitesoldat, der für einen Palästinenserstaat demonstriert, sind einige der Beispiele dafür, wie Gil Yaron mit verbreiteten Stereotypen über Israel aufräumt. Stein für Stein legt der Autor ein facettenreiches, farbenfrohes Mosaik dieser vielschichtigen Gesellschaft.

Bijpassende Boeken en Informatie